#

Gündem

Giresun’da sel felaketi: 4 ölü, 11 kayıp

Giresun’u sel vurdu, araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Giresun’daki sel ve heyelanlarda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 11 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı.

Dereli ilçesinde dün saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu.

İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi’nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Taşkının şiddetinin artması nedeniyle yol kenarlarında park halindeki araçlar sele kapıldı. İşyerlerinde yaklaşık 1 metreye kadar su baskınları yaşandı.

Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun’da 4 kişi hayatını kaybetti.

Bakan Soylu, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerden birinin jandarma olduğunu açıkladı.

118 köy yolunun kapalı olduğunu belirten Soylu, ”(Dereli ilçesinde) Burada kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber hem buradaki yaraları saracaktır hem de vatandaşımızın yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, “133 vatandaşımız kurtartıldı, 3’ü kurtarılmayı bekliyor” diye konuştu.

Soylu, şunları kaydetti:

“Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresindeki 5 jandarmamızın, bir de iş makinesi operatörünün düştüğü deredeki arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Orada bir jandarmamızın şehit haberini söylemiştim, diğerleriyle ilgili de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.”

”AĞUSTOS AYI ORTALAMASININ 1,5 MİSLİ BİR GÜNDE YAĞDI”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Giresun’daki sel ile ilgili, “Uzun yıllar ağustos ayı ortalamasının 1,5 misli bir günde yağdı. Tüm zarar gören yerlerle ilgili temizlik ve tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Ben de ilk defa böyle büyük bir doğal afet görüyorum. Şehrin silüeti değişmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ’E ÇAMUR AKTI

Felaketin yaşandığı Giresun’da sel ve heyelan sonrası Karadeniz’e çamur aktı. Helikopterle görüntülenen deniz, felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Bölgede ekiplerin kayıpları arama- kurtarma çalışması devam ediyor.

ERDOĞAN, BENZER OLAYLAR OLMAMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLARIN ATILMASI TALİMATINI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla seferber edilmesi ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması gerekli adımların atılması talimatını verdi.