#

Teknoloji

Google çalışanları sendika kurdu

200’den fazla Google çalışanı ABD’li teknoloji devindeki ilk sendikalaşma adımını attı. Sendika ücret eşitsizliği, tartışmalı hükümet sözleşmeleri gibi konularda mücadele edecek.

Google ve çatı şirketi Alphabet’in çalışanları ABD’nin en büyük iletişim ve medya sendikası Communications Workers of America’nın desteğiyle, Alphabet Workers Union adı altında sendikalaşıyor.

Sendika ücret eşitsizliği, tartışmalı hükümet sözleşmeleri gibi konularda mücadele edecek.

Şu anda 200 üzerinde çalışanın başlattığı bu girişim Google’ın toplam çalışanlarının çok ufak bir kısmını temsil ediyor. Alphapet’in uzaktan sözleşmeli ve süreli çalışanları dışında toplamda 130 binden fazla çalışanı bulunuyor.

4 Eylül 1998’de Menlo Park Kaliforniya’da Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulmuş olan Google’ın şu anda 1.1 trilyon doların üzerinde piyasa değeri bulunuyor ve dünyanın en kıymetli firmalarından biri konumunda.

Hayatına bir arama motoru olarak başlayan ve bu alanın en büyük oyuncusu olan Google, bugüne kadar çeşitli alanlardan 200’ün üzerinde firmayı bünyesine kattı ve dijital dünyada videodan reklam hizmetlerine kadar 10’larca farklı alanda faaliyet gösteriyor.