#

Gündem

Grizu-263 Uzay Takımı dünya birincisi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren Grizu-263 Uzay Takımı, dünya birincisi olarak başarılarını taçlandırdı.

Grizu-263 Uzay Takımı dünya birincisi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından desteklenen dünyanın en prestijli model uydu yarışmalarından biri olan CanSat Competition 2022 yarışmasında finale kalan Grizu-263 Uzay Takımı şampiyon oldu. Bu yıl iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada Remote Demo kategorisinde online olarak performans sergileyen Grizu-263, yarışmayı yüzde 99,46 puan ile rakiplerine büyük fark atarak birincilikle tamamladı. 6 yıldır katıldığı CanSat Competition yarışmasında her sene dereceye girerek başarısını ve tecrübesini geliştiren takım, bu sene elde ettiği birincilikle başarısının devamlılığını kanıtladı.

Grizu-263 Uzay Takımı, yaptığı açıklamada kendilerini destekleyen başta üniversite ve ana destekçi ERDEMİR olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti. 2016 yılında kurulan Grizu-263 Uzay Takımı, TEKNOFEST 2019 Model Uydu Yarışması’nda Türkiye birincisi olmuştu. Takımın tasarladığı Türkiye’nin ilk cep uydusu olan Grizu-263A da 13 Ocak 2022’den beri başarıyla sinyaller alarak uzay yolculuğuna devam ediyor.