#

Dünya

Güney Kore’den Kim Jong-un’un sağlık durumu hakkında açıklama

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in danışmanı Kuzey Kore Lideri’nin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. “Kim Jong-un, hayatta ve iyi. 13 Nisan’dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor”

Kuzey Kore Lider Kim Jong-un’un öldüğü yönündeki söylentilere ilişkin Güney Kore’den açıklama geldi.

“Hayatta ve Sağlığı Yerinde”

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in üst düzey dış politika danışmanı Moon Chung-in, CNN’e yaptığı açıklamada, “Hükümetimizin pozisyonu sabit. Kim Jong-un, hayatta ve iyi. 13 Nisan’dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor. Şimdiye kadar herhangi bir şüpheli hareket tespit edilmedi” ifadesini kullandı.

Kim Jong-un Hakkındaki Söylentiler

Kuzey Kore lideri Kim hakkında son haftalarda sağlının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler çıkmıştı.

Kim’in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun Kuzey Kore’ye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan’da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim’in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.

ABD’li Senatör’den Açıklama

ABD’nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, Kim ile ilgili iddialar üzerine, “Orası kapalı bir toplum. Doğrudan bir şey duymadım ancak ölmemiş veya iş göremez hale gelmemişse buna şoke olurum çünkü bir ülkeden çok, bir tarikat olan Kuzey Kore gibi kapalı bir ülkede bu tür dedikoduların sonsuza kadar devam etmesine ve soruların cevapsız bırakılmasına izin vermezsiniz” ifadesini kullanmıştı.