#

Bursa

Gürsu kolektif kariyer projeleriyle gelişecek

Gürsu kolektif kariyer projeleriyle gelişecek

Gürsu Belediyesi, ilçenin gelişimini sağlayacak projelerin üretilmesi yönündeki çalışmaları kapsamında oluşturulan Kolektif Kariyer Merkezi’yle, gençlerin gelişimine ivme katacak.

Kariyer Merkezi Gürsu’ya yön verecek

Gençlerin, sosyal girişimcilik yönlerini arttırarak, geleceğin mesleklerini tanımaları ve kariyer gelişimlerini oluşturmalarına destek olmak amacıyla Gürsu Belediyesi bünyesinde oluşturulan “Kolektif Kariyer Merkezi”, Bursa’da faaliyet gösteren birçok özel ve kamu kuruluşu ile iş birlikteliklerini geliştirerek Gürsu’ya yön verecek.

Gençlerin yol haritalarını belirlemede destek

“Gençlerimizin kariyer planlamasında ve ülkemizin geleceğine imza atacakları büyük projeleri üretmelerinde önderlik etme hedefiyle çalışıyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İlçemizin gelişiminde gençlerimizin ışığından faydalanmanın önemini biliyoruz. Gençlerimizin girişimcilik ve istihdam konularında yol haritalarını belirlemelerinde onlara destek olmak istiyoruz. Bu bağlamda üreteceğimiz projelerle gençlerimizin yolculuklarında yanlarında olmanın coşkusunu hissediyoruz. Sanayimizin en önemli sorunlarından birinin ara eleman ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda mesleki eğitimler konusunda Mesyeb ve Model Fabrika gibi öncü ve yenilikçi kurumlarımızla geliştireceğimiz iş birlikteliklerini değerli görüyoruz” dedi.

Gürsu kolektif kariyer projeleriyle gelişecek

İlçenin gelişimini sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinde işbirliği yapmak amacıyla Mesyeb Genel Müdürü Ramazan Karakök’ü ziyaret eden Gürsu Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, Kollektif Kariyer Merkezi yetkilileri ve Kepder (Kültür Eğitim ve Proje Derneği ) Başkanı Arzu Kırayoğluhayata geçirilecek işbirlikleri hakkında istişarelerde bulundu.

Gürsu Belediyesi ile Mesyeb (Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi) işbirliğinde yapılacak çalışmaların heyecanını duyduklarını belirten Gürsu Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, “Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Kolektif Kariyer Merkezi çatısı altında; girişimcilik, istihdam ve sosyal girişimcilik ana başlıklarında yatırım ve hizmetleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gençler ile ilgili birçok projede yer alan Kepder (Kültür Eğitim ve Proje Derneği ) Başkanı Arzu Kırayoğlu da, gençlerimizin ve kobilerimizin gelişiminde “Mesyeb ve Model Fabrika” gibi kurumlarımızın Bursa için şans olduğuna dikkat çekerek bu tarz kurumlarla iş birlikteliklerinin önemini vurguladı.