#

Bursa

Haftalık vaka sayısı ve artışın en çok yaşandığı iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Bursa’da vaka sayıları 1 haftada yaklaşık yüzde 14 arttı. Açıklanan haritaya göre 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayısı geçen hafta Bursa’da 114,03 olarak açıklanmıştı. Bakan Koca’nın açıkladığı son tabloya göre bu sayı Bursa’da 129,70’e yükseldi. (Haftalık ortalama 4 bin 21 pozitif vaka)

Sağlık Bakanı Koca’nın Twitter’dan paylaştığı haritaya göre; haftalık vaka her 100 bin kişide İstanbul’da 181,96, Ankara’da 199,55, İzmir’de 49,81 oldu.

Bakan Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım.”

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre Türkiye genelinde vaka sayısı en çok artan iller Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan.

Vaka sayılarında artış ve aşılanma oranları arasındaki ilişkiye dikkat çeken Koca, vatandaşları aşı olup tedbirlere uyması konusunda uyararak şu açıklamayı yaptı: “Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, Mesafe ve Temizlik olmazsa olmaz.”