#

Bursa

Halk Sağlığı Uzmanı hakkında ‘pandemi’ soruşturması

Halk Sağlığı Uzmanı hakkında 'pandemi' soruşturması

Hükümetin salgın politikasını eleştiren Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Uludağ Üniversitesi tarafından soruşturma başlatıldı.

TTB Koronavirüs İzleme Grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında Bursa Valiliğinin talebiyle Uludağ Üniversitesi tarafından “halkı yanlış bilgilendirmek” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) koronavirüs pandemisi sürecinde iktidarı bilgileri şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşmaya davet etmiş, vakalar devam ederken hızla normalleşmenin sonuçlarının ağır olacağını söylemişti.

Türkiye’de vaka sayısı 200 bine yaklaşırken, virüsle mücadele edilmesi yönünde açıklamalar yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında soruşturma başlatıldı

Pala, “halkı yanlış bilgilendirmek” ve “paniğe yönlendirmek” ile suçlandı. TTB’nin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Prof. Dr. Pala, haziran başında hayata geçirilen yeni normale ilişkin eleştiri ve kaygılarını sıralamış ve vaka sayılarının her geçen gün yükseldiğine dikkat çekmişti. Prof.Dr.Pala, son olarak ise “Salgın bütün hızıyla dünyada devam ediyor. Türkiye başarı noktasında ortalarda seyreden bir ülke. Hastalığın özelliğinden dolayı dünyada bu sorunun kısa sürede çözülme olasılığı yok.” yönünde görüş bildirmişti.