#

Bursa

Haydi Bursa! Çok az zaman kaldı, Gökalp’in hepimize ihtiyacı var…

Bursa’da yaşayan SMA Tip 2 hastası küçük Gökalp için başlatılan yardım kampanyası sürüyor. 2 yaşına kadar yapılabilen bu tedavi için Gökalp’in çok az zamanı kaldı.

Yıldırım İlçesi’nde yaşayan Yelda ve Sefa Küçük çiftinin çocukları Gökalp’in fiziksel hareketlerinde, henüz 6 aylıkken hızlı bir yavaşlama başladı. Gökalp şimdi 1 buçuk yaşını geçti. Hareket etme kabiliyeti günden güne azalan Gökalp, yalnızca tekerlekli sandalyeyle hareket edebiliyor.

Gökalp’e şu an için hem fizik tedavi hem de ilaç tedavisi uygulanıyor. Bu sayede hastalığın ilerlemesinin önüne geçiliyor ancak iyileşebilmesi için daha donanımlı bir tedaviye ihtiyacı var. Ve bu tedavi yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanıyor.

Yüzde 95 başarı oranı olan tedavinin maliyetiyse 2 milyon 400 bin dolar… (16 milyon 365 bin 612 TL)

2 yaşını doldurmasına 100 günlük bir süre kalan Gökalp için, bu paranın acilen toplanması adına ailesi yardım kampanyası başlatmıştı. Şu ana kadar 250 bin dolara yakın para toplandı. Ancak tedavi için bu miktarın 10 katına ihtiyaç var.

Yurt dışından başlatılan yardım kampanyasının Türkiye’de de yapılabilmesi adına Bursa Valiliği’nden onay alınması gerekiyor. Fakat şu ana kadar Valilikten izin alınabilmiş değil. Aile de Türkiye’deki bağışları sadece sosyal medya hesabı üzerinden alabiliyor. Konuyla ilgili tüm detaylar ailenin Instagram’da açtığı https://www.instagram.com/gokalp_sma/ adresinde yer alıyor.

Twitter’da ise #GökalpinKahramanıSenOl etiketiyle, yardım kampanyasının yayılmasına ve çok daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bağış yapmak için izleyeceğiniz yol ise https://taplink.cc/gokalp_sma adresinde, videolu olarak anlatılıyor.

Haydi Bursa! Henüz 20 aylık olan Gökalp’in, hayata atacağı o ilk adım için hepimize ihtiyacı var…