#

Gündem

Hemşire Ömür Erez’i öldüren Rahmi Uygun yakalandı

İstanbul Kartal’da aile sağlığı merkezinde görevli 33 yaşındaki hemşire Ömür Erez, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Katil zanlısı Rahmi Uygun’un hemşireyi sosyal medya hesabından takip ettiği ve takıntılı olduğu belirtildi. Olaydan sonra kaçan zanlı Bağcılar’da yakalandı. Şüphelinin ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘evrakta sahtecilik’ suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’un Kartal ilçesinde çalıştığı aile sağlığı merkezinde silahlı saldırıya uğrayan hemşire hayatını kaybetti.

Topselvi Mahallesi Kartal 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli hemşire Ömür Erez (33), Rahmi Uygun adlı kişiyle kapının önünde bir süre konuştuktan sonra içeriye girdi.

Daha sonra şüpheli Rahmi Uygun da hemşirenin arkasından girdiği sağlık merkezinde Erez’e silahla ateş ettikten sonra kaçtı.

Ağır yaralanan Erez, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hemşire Erez, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAÇAN KATİL ZANLISI YAKALANDI

İddiaya göre, Rahmi Uygun, genç hemşireyi sosyal medya hesabından takip ediyordu ve takıntı haline getirmişti. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Bağcılar’da yakalandı.

SUÇ KAYDI KABARIK ÇIKTI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, şüpheliye ait arşiv araştırmasında ”kasten yaralama”, ”tehdit”, ”kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve ”evrakta sahtecilik” suçlarından kaydı olduğu tespit edildiği belirtildi.