#

Dünya

Hindistan’da PUBG oynayan öğrenciler tutuklanacak

Milyonların oynadığı PUBG, özellikle öğrenci yaşlarındaki gençlerin elinden düşmüyor. Bilinçsiz kişilerin oyuna kendine kaptırıp hayatlarından vazgeçmelerine çoğu kez şahit olmuştuk.

Knight Online ve WoW döneminde başlayan bu furya uzun bir süre dinmiş ancak PUBG ile tekrar başlamıştı. Bu durumu engelleme isteyen Hindistan, PUBG için düğmeye bastı.

Hindistan hükümeti, öğrencilerin eğitim yerine oyunu tercih etmesinden oldukça şikayetçi olacak ki, bunun için polise yetki vermiş. Hindistan polisi “sınav döneminde” PUBG oynayan öğrencileri tespit edip tutuklama kararı aldı.

Hindistan’da sınav dönemi olan 9 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında öğrencilerin PUBG’ye girmesi resmen yasaklandı. Bu sayede öğrenciler oyuna harcayacakları vakti eğitimlerine harcayacak.

Hindistan polisi şimdiden çalışmalara başladıklarını ve bu kapsamda bazı öğrencilerin tutuklandığını da belirtiyor.

Tutuklama her ne kadar ağır bir ceza olsa da eğitim/kültür seviyesi düşük insanlara bu tip şeyleri güzel yoldan anlatmak bazen çok zor olabiliyor. Ancak yine de tutuklama gibi kararın çok ağır olduğunu bunun yerine daha caydırıcı önlemlerin alınabileceğini düşünüyoruz.