#

Dünya

Hollanda’dan Türkiye’ye aşılama övgüsü

Van’da görev yapan sağlık ekiplerinin, yaşlıları aşılamak için karlı yolları aşıp köylere gittiği anlar, Hollanda’da yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlandı.

Hollanda’da yayın yapan RTL Nieuws televizyon kanalı, Van’ın Gevaş ilçesindeki sağlık ekiplerinin aşı çalışmalarını görüntüledi.

Habere konu olan Doktor Ayşenur Zengin, Gevaş Sağlık Müdürlüğü’nde görevli. Zengin’in, kendisi gibi doktor olan ağabeyi Abdulkadir Zengin ise Gevaş Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı olarak görev yapıyor.

Doktor iki kardeş çalışma arkadaşlarıyla birlikte, kırsaldaki 65 yaş üstü vatandaşları aşılamak için özveriyle çalışıyor. Dağlık arazide, karla kaplı yollarda bazen kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Ama zor şartlar onları yıldırmıyor.

Hollanda’da yayın yapan RTL Nieuws televizyon kanalı da bu mücadeleyi haber olarak yayınladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haberi Twitter hesabından “Bu ülkeyle gurur duymak için çok nedenimiz var” yazısıyla paylaştı. Virüse karşı mücadeleye devam eden sağlık çalışanlarının tek isteği maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması.