#

Dünya

“Hükümet sokaktaki vatandaşa terörist muamelesi yapamaz”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, hükümeti ekonomiyi kötü yönetmekle ve sokaktaki vatandaşı terörist muamelesiyle suçlarken, Türkiye’nin kaos ortamına sürüklendiğini ve parlamenter sisteme dönüşün şart olduğunu belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmaların ardından Türkiye’nin ekonomik durumuna değinerek, “Türkiye, tasarruf paketinden elde edilmesi beklenen 100 milyarlık katkının 10 katını sadece 3 günde kaybetti” dedi. Dervişoğlu, “İnsanları yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle sokağa çekmeyi planlıyorlar. Kaos ortamından beslenip, her zaman nemalandıkları olağanüstü hal şartlarını oluşturmaya çalışıyorlar. Sokakta terörist yok. Teröristler dağda. Dağdaki teröristlerle iş birliği yapan hükümet sokaktaki masum vatandaşa terörist muamelesi yapamaz, bunu yaptırmayacağız” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı, partisinin Aydın’da düzenlediği iftar programına katıldı. Türkiye’yi yönettiğini iddia eden iktidarın son derece sorumsuz davrandığını savunan Dervişoğlu, “Yaşanan olayları hepiniz biliyorsunuz. Sonuçlarının ne olacağını kestirebilmek mümkün. Türkiye’deki hukukî operasyonlar, kovuşturmalar ve yargılamalar tamamen siyasallaşmış durumda. Bugün ülkeyi yönetenler, sorumluluk duygusundan mahrum oldukları için yaptıkları işlerin neye mal olacağını öngöremiyor” dedi.

İmamoğlu Hakkında Başlatılan Soruşturmalar Türkiye’yi Olumsuz Etkiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmaların Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi hayatını olumsuz etkilediğini belirten Dervişoğlu, “Bu süreci halkla paylaştık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni aşındırarak adımlar atmaktan kaçının. Adalet duygusunun zedelenmesine yol açacak hareketlerden uzak durun. Yaptığınız işler Türkiye’yi bir kaos ortamına sürüklüyor” dedi.

“Ben Adalet Savaşçısıyım”

İmamoğlu’nun diplomasının iptali ile başlayan sürece de değinen Dervişoğlu, “Bu sıradan bir diploma iptali değil. Bu, Cumhurbaşkanının rakiplerini tasfiye etmek amacıyla yapılan bir operasyondu. Bir kişinin diploması 30 yıl sonra iptal edildi. Bu durumdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki bazı kanun dışı işlerle ilgili soruşturma başlatıldı. Bunu yolsuzluk operasyonuymuş gibi göstermeye çalıştılar” şeklinde konuştu. Dervişoğlu, “Ben adalet savaşçısıyım. Nerede hukuksuzluk varsa, orada olacağım. Bir kişinin suçlu olduğunu kanıtlamak için mahkeme kararı gerekir” dedi.

İktidarın Suçlamalarına Tepki

Dervişoğlu, İmamoğlu’na yöneltilen suçlamaların 2019 yılına dayandığını hatırlatarak, “Eğer suç 2019 yılında işlendiyse, ey iktidar, 6 yıldır niye sessiz kaldınız? Bugün neden harekete geçiyorsunuz?” dedi.

“Bunların Kafa Yapıları Sakattır”

Gizli sanıklar üzerinden yapılan iddialara dikkat çeken Dervişoğlu, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik kumpas davalarında da gizli tanıklardan faydalanılmıştı. Bu gizli tanıkların bir kısmı sonradan terörist olarak ortaya çıktı. Gizli sanıklar ve tanıklarla yapılan yargılamaların başına gelenler, Türkiye’nin adalet sisteminin ne hale geldiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomik Gerileme ve Hükümetin Sorumluluğu

Ekonomik gerilemeye de değinen Dervişoğlu, “Borsadaki düşüş şirketlerin değerini azalttı. Dolardaki yükseliş ise Türkiye’nin borcuna 1 trilyon lira daha ekledi. Bu hükümetin uyguladığı tasarruf paketinin hedefi 100 milyar TL gelirken, 3 günde bunun 10 katı kaybedildi. Sokaklar karıştı, ekonomi bozuldu, adalet duygusu zedelendi” dedi.

“Erdoğan’ın Sorumluluğu Var”

Dervişoğlu, “Türkiye’deki tüm olumsuzlukların, haksızlıkların ve hukuksuzlukların sorumlusu, 23 yıldır iktidarda olan Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“Karanlık Günler Geliyor”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’yi otokratik bir rejime doğru sürüklediğini belirten Dervişoğlu, “Eğer bu sistemden kurtulmazsak, önümüzdeki dönemler çok daha karanlık geçecek” dedi. Türkiye’nin parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, “Bu ülkede her şey bir kişinin iki dudağına terk edilmiştir” şeklinde konuştu.

Sokakta Terörist Yok, Teröristler Dağda

İktidarın sokağa insanları çekmeye çalıştığını belirten Dervişoğlu, “Sokakta terörist yok. Teröristler dağda. Dağdaki teröristlerle iş birliği yapan hükümet, sokaktaki masum vatandaşa terörist muamelesi yapamaz, bunu yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Yapılan Operasyon Temiz Eller Değil, Kirli Yüzlerin Temizlenmesidir”

Dervişoğlu, yapılan operasyonların “temiz eller” operasyonu olmadığını belirterek, “Bu, Tayyip Erdoğan’ın avanesinin kirli ellerini ve kirli yüzlerini temizleme operasyonudur” dedi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın