#

Gündem

İbrahim Kalın:”Bayramda sokağa çıkma yasağı ihtimal dahilindedir”

İbrahim Kalın:"Bayramda sokağa çıkma yasağı ihtimal dahilindedir"

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar tarafından büyük merak konusu oldu. Ülkemizde koronavirüs vaka sayılarında azalma görülmesi sevindirirken, bayramda sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı da merak ediliyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan bir takım açıklamalarda bulundu.

RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?” sorusuna Kalın, şu karşılığı verdi:

“İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu’nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.”

Bazı Avrupa ülkelerinin futbol liglerinin sonlandırıldığı, Türkiye’de böyle bir durumun söz konusu olup olmadığı konusunda da açıklama yapan İbrahim Kalın, bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonunun yoğun bir mesai harcadığını belirterek, sadece futbol değil, tüm liglerle ilgili salgının seyrine göre karar verileceğini söyledi.

Salgınla beraber dünyada yaşanan ekonomik daralma konusuna da değinen Kalın, şu değerlendirmede bulundu:

“Ekonomistlerce koronavirüsün dünya ekonomisine maliyetinin 6-7 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Tabii çok ciddi bir rakam. Küresel ekonominin küçülmesinden herkes etkilenecek. Dünya ekonomisinin normale gelmesi için de küresel bir çaba gerekiyor. Ulusal ekonomilerin ve küresel piyasaların toparlanması zaman alacak. Biz Türkiye olarak bu sürecek hazırlıklı girdik. Açıkladığımız paketler, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın açıkladığı paketler; hamdolsun işçimizin, işverenimizin, KOBİ’lerimizin, memurlarımızın, serbest meslek erbabının herkesin nefes almasını sağladı. Tabii hayatın ve ekonominin normale dönmesi için üzerinde çalıştığımız konular var.”