#

Bursa

İlçe ilçe koronavirüs haritası İşte detaylar!

Bursa’nın ilçe ilçe ve yoğunluğun fazla olduğu mahalleler sokaklar ve bölgelerin olduğu veriler detaylı haritayla anlatılmış haberimizde.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkçı, Koronavirüs salgınında Bursa’daki vaka sayılarında bir düşüş olduğunu açıkladı. Hızlı bir çıkış gösteren Bursa’nın hızlı bir iniş sürecine geçtiğini açıklayan Kaşıkçı, bunun insanlarda bir rehavete yol açmamasını söyledi.

Bursa’da karantina haberleriyle sık sık gündeme gelen Gürsu ve Yıldırım ilçelerinin hala sıkıntılı olduğunu söyleyen Kaşıkçı Nilüfer ve Yıldırım arasında farkın yarı yarıya olduğunu söyledi.

İlçe İlçe Bursa’nın Koronavirüs haritası

OSMANGAZİ

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Yıldırım ve Gürsu’dan sonra koronavirüsün en fazla yoğun olduğu ilçe.

Osmangazi’de koronavirüs vakalarının en çok yoğun olduğu mahalle ise Emek Mahallesi. Korupark istasyonundan Endülüs Park’a kadar olan cadde boyunca yoğunluk dikkat çekici. Özellikle Yeni Bağlar Caddesi, Turgut Özal Caddesi ve Şehit Ayhan Yıldız Sokak koronavirüsün en çok yoğun olduğunu gösteren renk olan kırmızıyla kaplı durumda.

Hamitler Mahallesi’de yoğunluğun en fazla görüldüğü mahalleler arasında. Bağlarbaşı ve Hamitler arasındaki bölgelerde renk yoğunluğu kırmızıya bürünmüş durumda.

Soğanlı’daki yoğunlukta dikkatlerden kaçmıyor. Soğanlı hattından başlayıp Etibank ve Merinos’a kadar oradan da Çirişhane hattı boyunca yoğunluk fazlalığı gözleniyor.

Merkeze yaklaştıkça Darmstad Caddesi ve Altıparmak hattında da vaka sayılarının fazlalığı dikkatlerden kaçmıyor. Şehir merkezine yaklaştıkça yoğunluk dağılıyor. Küçükbalıklı hattı boyuncada yer yer yoğunluklar göze çarpıyor.

Osmangazi’de yoğunluk haritasında kırmızı renk yoğunluğunun en fazla olduğu bir diğer mahalle Demirtaş ve Panayır mahalleleri. Demirtaş’ta Barbaros, Sakarya ve Dumlupınar’da ve Panayır’da vakaların olduğu gözleniyor.

YILDIRIM

Yıldırım’da Teyyareci Mehmet Ali Caddesi ve Çiçek Caddesi hattı boyunca yoğunluk dikkat çekici boyutta.

Arabayatağı İstasyonu’ndan Ankara Caddesi istikametinde Otosansit, Esenevler ve Başaran’da kırmızı renk yoğunluğu oldukça yüksek. Hacivat’ta da yer yer yoğunluk gözlemleniyor.

Kestel istikameti boyunca Cumalıkızık ve Değirmenönü’nde vakaları dikkat çekici boyutta.

GÜRSU

Hemen hemen her hafta bir sokağın karantina altına alındığı Gürsu’da ilçe merkezi Atatürk Caddesi, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi‘ne bağlanan yollardan Sadık Ahmet Caddesi ve Şehit Cengiz Topel Caddeleri’de yoğunluğun olduğu bölgeler. Ayrıca karantina uygulanan Adaköy Mahallesi’de kırmızıya bürünmüş durumda.

KESTEL

Kestel’de ise TOKİ bölgesinde Namık Kemal Caddesi Vani Mehmet Mahallesi Muhtarlığı civarında yoğunluk kazanmış durumda. Ayrıca Oruç Reis Sokak, Piri Reis Sokak ve Mimar Sinan Sokak’larda yer yer yoğunluklar göze çarpıyor.

NİLÜFER

Nilüfer’de yoğunluklar dağılmış olarak göze çarpıyor. Yoğunluk Görükle’de bölge bölge ayrılmış durumda. Geçen haftalara göre bir azalış söz konusu, Hasanağa ve İrfaniye TOKİ evlerinde de vakalar gözlemleniyor.

Özlüce’de ise yoğunluk Prof. Dr. Erdal İnönü Caddesi’nde. Ertuğtul’da ise Bursa Dört Çelik Çocuk Hastanesi civarı Ertuğrul sokakta yoğunlaşmış durumda.

MUDANYA

Mudanya’da durum sakin gözüküyor. Sahil hattı boyunca sadece Güzelyalı’da ve Mudanya merkezde az da olsa vakalar gözüküyor.

GEMLİK

Gemlik’te yoğunluğun en fazla olduğu mahalleler Eşref Dinçer Mahallesi, Dr. Ziya Kaya Mahallesi ve Buski Gemlik Şube Müdürlüğü civarında yoğunlaşmış durumda.

ORHANGAZİ

Orhangazi’de de yoğunluk geçen haftalara göre azalmış durumda. Kırmızı renkler en çok Muradiye Mahallesi civarında yoğunlaşmış olarak gözüküyor.

İZNİK

İznik’te yoğunluktan söz etmek pek mümkün değil olan renkli yerlerin çoğu düşük riskli bölgeler. Yüksek riskin olduğu bölge ise Eşrefzade Mahallesi Kamil Kaccar Sokak civarında.

YENİŞEHİR

Yenişehir genelinde harita düşük risk yoğunluğu olarak gözüküyor.

İNEGÖL

İnegöl’de vakalar düşük risk olarak yayılmış durumda. Yüksek riskli bölge ise Yenice Mahallesi Tellal İsmail Sokak civarında yoğunlaşıyor.

KARACABEY

Karacabey’de kırmızı renkler yani yüksek riskli bölgeler düşük riskli bölgelerle eşdeğer seviyede. Tavşanlı Mahallesi 149. Sokak, Yeni Mahallesi 270 ve 275. Sokaklar, Gazi Mahallesi Karacabey Adalet Sarayı civarı ile Esentepe Mahallesi okullar bölgesi yüksek riskli bölgeler.

MUSTAFAKEMALPAŞA

Mustafakemalpaşa’da yoğunluk Fevzipaşa Caddesi ile Ulubatlı Hasan Bulvarı’nın birleşimi olan bölge ile Yalıntaş Mahallesi köy içi yollarında yoğunlaşmış durumda.

BÜYÜKORHAN

Büyükorhan ilçe merkezinde vaka gözükmüyor. Armutçuk bölgesinde düşük risk seviyelerinde renklendirmeler mevcut.

HARMANCIK

Harmancık’ta da Büyükorhan gibi ilçe merkezinde bir yoğunluk yok. Kepekdere bölgesinde düşük risk seviyesinde renklendirmeler mevcut.

ORHANELİ

Orhaneli’de geçtiğimiz günlerde Nalınlar Mahallesi karantina altına alınmıştı. Harita üzerinde yüksek risk seviyesinde bölge olarak gözükyor. Ayrıca Karıncalı ve Fadıl Bölgesi renk olarak tamamen kırmızıya bürünmüş durumda. İlçe merkezinde ise herhangi bir renklendirme mevcut değil.

KELES

Keles dağlık ve dağınık bir bölge olduğu için renk belirtisi olan bölgeler sadece Kıran ışıklar ve geçtiğimiz haftalarda karantinaya alınan Yazıbaşı mahallesinde mevcut. İlçe merkezinde herhangi bir renk ve yoğunluk belirtisi yok.