#

Ekonomi

İndirim kısa sürdü! Motorine zam

10 Ağustos tarihinde motorine gelen 1 liralık indiriminden bir gün sonra zam haberi geldi. Akaryakıtta motorine gelen zam pompa fiyatlarına yansıdı. 23 liranın altına düşen motorin yeniden 23 TL’nin üzerine çıktı. Benzin fiyatına ise herhangi bir indirim ya da zam gerçekleşmedi.

Brent petrol fiyatları bir süredir 100 doların altındaki seyrini koruyor. Akaryakıt fiyatları da petrol ve döviz kurlarına göre değişiklik göstermeye devam ediyor.

1 LİRA İNDİRİM SONRASI 81 KURUŞ ZAM

Akaryakıtta en son benzine 2,23 TL, motorine ise 1,15 TL’lik indirim yapılmıştı. Bu indirimin ardından motorine bir indirim daha gelerek 10 Ağustos tarihinde 1 liralık bir indirim daha pompa fiyatlarına yansımıştı. Ancak indirim kısa sürdü. İndirimin gerçekleşmesinden bir gün sonra motorine 81 kuruşluk zam geldi.

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre motorinin litre fiyatı şehirlere ve akaryakıt istasyonlarına göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 22,34 liradan satılıyordu. 81 kuruşluk zam sonrası motorin yeniden 23 liranın üzerini gördü.

Benzinde ise fiyat değişikliği yaşanmadı. Benzinin litresi ortalama 20,03 TL’den LPG’nin fiyatı ise 10,50 liradan satılıyor.