#

Bursa

İnegöl’de 15 Temmuz’u anma doğa yürüyüşü düzenlendi

İnegöl'de 15 Temmuz'u anma doğa yürüyüşü düzenlendi

Karanlık Gecenin aydınlığa erdiği, Türk milletin kurşunlara göğsünü siper ederek ölümü öldürdüğü 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak adına 12 Temmuz Pazar günü Arapoturağı ile Bahçekaya güzergahında 13 kilometrelik doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler İnegöl’de doğa yürüyüşü ile başladı. İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla 12 Temmuz Pazar günü Arapoturağı ile Bahçekaya güzergahında yapılan yürüyüşe 46 kişi katılım gösterdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yılında yapılan etkinlik, sabah 08.30’da start aldı. Yeni normalleşme sürecinde pandemi kurallarına uyularak yapılan etkinlik, sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirildi. Arapoturağı mevkiinden başlayan yürüyüşte, 46 doğasever rehberler nezaretinde İnegöl’ün doğal güzellikleri içerisinde 8 kilometre yürüyerek Sütlük Yaylasına ulaştı. Burada verilen öğlen molasında doğaseverler eşsiz manzaralar eşliğinde öğlen yemeklerini yiyerek doğanın keyfini çıkardılar. Molanın ardından 5 kilometre daha yürüyerek Bahçekaya’ya ulaşıldı. Toplamda 13 kilometre yürüyen doğa tutkunları, güneşli Pazar gününü İnegöl’ün doğal güzelliklerini keşfederek geçirdi. Etkinlik Bahçekaya’da son bulduktan sonra yeniden araçlarla İnegöl’e dönüldü.