#

Bursa

İnegöl’de adımlar bu kez temizlik için atıldı

İnegöl'de adımlar bu kez temizlik için atıldı

İnegöl Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında DOSTUM merkezinde temizlik farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Hem temiz şehir vurgusunun yapıldığı hem de 3 kilometrelik hattın yürünerek ‘Hayatına Hareket Kat’ mesajının verildiği etkinlikte, toplanan onlarca torba çöp temizlik konusundaki vahameti de gözler önüne serdi. Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu şehir bizim, bu ülke bizim. Kirletmeyelim ve bu güzellikleri daha güzel şekilde yaşamaya devam edelim” dedi.

İnegöl'de adımlar bu kez temizlik için atıldı

İnegöl Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında her gün farklı bir etkinliği ilçe halkıyla buluşturmaya devam ediyor. Temelinde hayatına hareket kat mesajının yer aldığı hafta kapsamında, bugün temizlik farkındalık etkinliği düzenlendi. Aynı zamanda temiz şehir İnegöl vurgusunu da yapmak adına düzenlenen etkinlikte, Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM tesislerinde ve gölet çevresinde 3 kilometrelik alanda çevre temizliği yapıldı.

İnegöl'de adımlar bu kez temizlik için atıldı

ONLARCA TORBA ÇÖP ÇIKTI

Temizlik farkındalık etkinliğine Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, STK temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve gönüllü bireyler katıldı. 3 kilometrelik alanda yapılan temizlikte, onlarca çöp torbası çöp çıktı. Özellikle bu alanda piknik yapmak için gelen vatandaşların bıraktığı çöpler dikkat çekerken, etkinlik sonunda toplanan çöplerle çevre kirliliğine dikkat çekmek adına “Temiz” yazısı yazıldı.

İnegöl'de adımlar bu kez temizlik için atıldı

DOĞAYI KATLEDİYORUZ

Yaklaşık 2 saat süren temizlik etkinliği sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizdeyiz. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinliklerimize devam ediyoruz. Bugün de doğaseverlerimizle, gençlerimizle, sporcularımızla, şehrimizin kıymetli yöneticileriyle burada hayatımıza hareket kattık. Aynı zamanda çevre temizliğine vurgu yapmak adına da temizlik etkinliği gerçekleştirdik. Bu vesileyle ben vatandaşlarıma bir kez daha hatırlatmak istiyorum; doğayı kirletiyoruz. Sadece kirletmekle de kalmıyoruz katlediyoruz. Doğanın bize sunmuş olduğu imkanların eğer devam etmesini arzu ediyorsak doğayı korumamız, sahip çıkmamız, kirletmememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

İnegöl'de adımlar bu kez temizlik için atıldı

SIKI DENETİMLER VE CEZA UYGULAMALARI GELİYOR

Temizlik hususunda bundan sonraki süreçte sıkı denetimler ve cezai müeyyideler uygulanacağını da kaydeden Taban, “Bundan sonraki süreçte başta zabıta ekiplerimiz olmak üzere çok daha fazlaca, etkin bir denetim yöntemiyle karşınızda olacağız. Ekiplerimiz özellikle kasıtlı şekilde kirleten vatandaşlarımıza üzülerek söylüyorum ama işlem yapacak, cezai müeyyide uygulayacak, yaptırımları ortaya koyacak. Maalesef vatandaşlarımız bundan hoşnut olmayacaklar. O yüzden gelin şehrimizi temiz tutalım, bu şehir bizim, bu ülke bizim. Kirletmeyelim ve bu güzellikleri daha güzel şekilde yaşamaya devam edelim” açıklamalarında bulundu.

İnegöl'de adımlar bu kez temizlik için atıldı

ŞEHRİMİZİ TEMİZ TUTALIM

Konuşmasının sonunda temizlik etkinliğine katılanlara da teşekkür eden Başkan Taban, “Buradaki herkesten helallik istiyorum. Herkes eğildi büküldü ve bir başkasının attığı çöpü yerden almaya çalıştı. Burada hiçbirinin sorumluluğunda değil bu belki ama bunları görmeyerek kirleten insanların çöplerini bizler temizledik. Biz de bundan çok memnun değiliz. Bir kez daha temiz şehir, marka şehir İnegöl’ü buradan daha güçlü şekilde dillendiriyorum. Şehrimizi temiz tutalım” şeklinde konuştu.

İnegöl'de adımlar bu kez temizlik için atıldı