#

Bursa

İnegöl’de büyük fabrika yangını

Bursa’nın İnegöl ilçesinde iplik ürettiği belirtilen fabrikada yangın çıktı. Fabrikadan yükselen yoğun duman gökyüzünü kaparken ilçenin de bir çok yerinden görüldü.

Edinilen bilgiye göre, İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesinde iplik ürettiği öğrenilen bir fabrikada saat 16.30 sıralarında yangın başladı. Yangın yan yana bulunan 4 ayrı fabrikaya da sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın sebebiyle fabrika boşaltıldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile AFAD ekibi sevkedildi.

Yangını söndürme çalışmaları dört bir koldan devam ederden yoğun duman ilçenin bir çok yerinden de görülüyor.

Yangına helikopterli havadan müdahale 

Yangına havadan 3 helikopter ve 2 uçak ile karadan ise 50’nin üzerinde itfaiye aracının müdahalesi devam ediyor.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü helikopteri, Balıkesir’den gelen helikopter ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı helikopteri havadan müdahale ediyor.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Canbolat, yaptığı açıklamalarda şu cümlelere yer verdi;
“Mobilya fabrikasında başlayan yangına ilk 6 dakika içerisinde ekipler müdahaleye etti. Şu an 50 ye yakın araç, 100’e yakın ekiple müdahale ediliyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden, Balıkesir’den ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ndan da helikopterler havadan müdahale ediyor.

Çevre illerden de köpük uygulamasını da istedik. Yangın büyük ancak insan yok. Tahliyeler yapılmış. Can kaybı şu an yok. Dumandan etkilenen kişiler var. Çıkış sebebini araştıracağız. 110 bin dönüm üzerine kurulu fabrikalardan oluşan alan.”