#

İnegöl

İnegöl’de Covid-19 denetimleri sürüyor

Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban, sokak sokak cadde cadde gezerek Covid-19 denetimlerini sürdürüyor. Esnaflar ve vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları noktasında uyarılıyor.

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban, Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimleri sürdürüyor. Emniyet, jandarma ve zabıta ekipleriyle birlikte her hafta farklı bölgelerde yapılan denetimler kapsamında bugün Hamidiye Mahallesinde Hastane Caddesi, Kasımefendi Caddesi ve civar sokaklarda denetimler yapıldı.

UYARILAR YAPILIP MASKE DAĞITILIYOR

İşyerlerine tek tek girerek kontroller ve uyarıların yapıldığı denetimde, vatandaşlara da telkinde bulunuluyor. Kurallara uymayan vatandaşlar ise uyarılıyor. Aynı zamanda İnegöl Belediyesi tarafından üretilen maskelerin de dağıtıldığı denetimlerde, pek çok işyeri ve vatandaşın kurallara riayet ettiği görüldü.

TÜM GENELGELER İNEGÖL’DE UYGULANIYOR

Denetimlere ilişkin açıklama yapan Kaymakam Şükrü Görücü, her hafta ilçemizin değişik bir bölgesinde denetimler yaptıklarını hatırlatarak “Burada asıl amacımız vatandaşımızın maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılması, iş yerlerinin kontrol edilmesi. Görüldüğü üzere kurallara çok güzel uyan işyerlerimiz, esnaflarımız var. Onları da ödüllendiriyoruz. İlla ceza verelim diye bir şey yok. Uyarıyoruz ama ısrarla yanlış yapmaya devam ederse bunun için yapılacak bir şey yok. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın genelgelerinin her biri İnegöl’de hayat buluyor. Bugün biliyorsunuz emir geldi şehir içi ulaşım otobüslerinde HES kodu uygulaması başlatılıyor. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bu zaten başarıyla uygulanıyordu. Bizim tek amacımız var vakarı en aza indirmek ve mümkünse yok etmek. Bunun da yolu maske, mesafe ve hijyen. Kurallara uyan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Uymayanları da bir kez daha ikaz ediyoruz. Eğer maske, mesafe ve hijyene dikkat edersek zaten vakalarda kısmen azalmalar başladı ve önümüzdeki dönemlerde belki çok daha aşağıya düşecek. Türkiye’nin her yerinde bu uygulamalar var” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Belirli aralıklarla denetimlerimizi yapıyoruz. Herkesin dikkatli olmasını istiyoruz. Vatandaşımızın sağlığı için bizler de hem kontrol amaçlı hem de farkındalığı arttırmak, işin önemine vurgu yapmak için sokak sokak, cadde cadde geziyor vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım” dedi.

KURALLARA UYAN ESNAFA TEŞEKKÜR BELGESİ

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Yeniceköy Mahallesinde yapılan denetimlerde tüm şartları taşıyan ve kurallara uyan bir berber esnafına, bugün Kaymakamlık binasında teşekkür belgesi takdim edildi.