#

Bursa

İnegöl’de mesafeli ve maskeli etkinlikler başladı

İnegöl Belediyesi, yeni normalleşme süreciyle beraber sosyal mesafeli ve maskeli kültür sanat etkinliklerinin startını veriyor. İlki bu akşam yapılacak kültür sanat etkinliklerinin 1 aylık takvimi duyuruldu.

Pandemi süreciyle birlikte yaşanan kısıtlamalarla kültür sanat etkinliklerine de ara verilmişti. Yeni normalleşme süreciyle beraber İnegöl Belediyesi sosyal mesafeli ve maskeli kültür sanat etkinliklerinin startını veriyor. Bu akşam (17 Temmuz) ilk gösterinin yapılacağı etkinliklerin 1 aylık takvimi duyuruldu. Yetişkinler ve çocuklar için birbirinden eğlenceli 10 program, İnegöl Belediyesi tarafından ilçe halkıyla buluşturulacak.

SOSYAL MESAFE VE MASKE ÖNLEMİ

Etkinliklerin tamamı Hikmet Şahin Kültürparkı içi Açık Hava Gösteri Merkezinde (AMFİ) yapılacak. Tüm etkinlikler belirtilen günlerde 21.00’da başlayacak. Programlarda oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına göre yapılacak ve maske kullanılması da zorunlu olacak. Giriş için ücretsiz biletler ise programlardan 2 saat önce Amfi Tiyatro girişinden alınacak.

TÜM İLÇE HALKIMIZI DAVET EDİYORUM

Belediye Başkanı Alper Taban, pandemi sürecinde kültür sanat etkinliklerinden mahrum kalan ilçe halkını yeniden birbirinden keyifli gösterilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek; “Biliyoruz ki sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir. İlçemizde de belediyemiz organizasyonuyla düzenlediğimiz kültür sanat etkinliklerine ilgi oldukça fazlaydı. Ancak pandemi sürecinde vatandaşlarımız bu programlardan mahrum kaldı. Yeni normalleşme süreciyle beraber bizler de güzel yaz akşamlarını Kültürpark içi Açık Hava Gösteri Merkezimizde düzenleyeceğimiz sosyal mesafe ve maskeli programlarımızla süsleyelim istedik. 17 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında 1 aylık birbirinden keyifli 10 farklı programda beraber olacağız. Hem çocuklarımıza hem de yetişkinlerimize yönelik etkinliklerimiz inşallah devam edecek. Tüm ilçe halkımızı belirlenen kurallar çerçevesinde etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

17 TEMMUZ-16 AĞUSTOS ARASI YAPILACAK PROGRAMLAR

Öte yandan, 17- Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 1 aylık sosyal mesafeli ve maskeli kültür sanat etkinlikleri programı ise şöyle sıralandı:

  • 17 Temmuz Cuma akşamı 21.00’da Alice Harikalar Diyarında çocuk tiyatro oyunu
  • 18 Temmuz Cumartesi akşamı 21.00’da THM Korosu Solistler Geçidi ve Ender Balkır konseri
  • 22 Temmuz Çarşamba akşamı 21.00’da Oyuncak Hikayesi çocuk tiyatro oyunu
  • 24 Temmuz Cuma akşamı 21.00’da THM Çok Sesli Gençlik Korosu ve TRT Ses Sanatçısı Ali Çakar konseri
  • 25 Temmuz Cumartesi akşamı 21.00’da Cimri Yetişkin Tiyatro Oyunu
  • 05 Ağustos Çarşamba akşamı Pinokyo çocuk tiyatro oyunu
  • 07-08 Ağustos Cuma ve Cumartesi akşamları 21.00’da Yetenek Sirkiniz sirk gösterisi
  • 14 Ağustos Cuma akşamı 21.00’da Dokuz Canlı yetişkin tiyatro oyunu
  • 15 Ağustos Cumartesi akşamı 21.00’da 7. Koğuştaki Mucize sinema filmi gösterimi
  • 16 Ağustos Pazar akşamı 21.00’da Yol arkadaşım-2 sinema filmi gösterimi