#

Bursa

İnegöl’de Mesudiye ve sanayiyi bu alan ayıracak

İnegöl'de Mesudiye ve sanayiyi bu alan ayıracak

İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesinde yan yana bulunan konut dışı kentsel çalışma alanı ve konut alanı arasında iki bölgeyi birbirinden ayırmak için yeşil alanlarla imar adalarını birbirinden ayırıyor. Bölgede yeşil alanın yanı sıra otopark çalışmaları da yapılıyor.

İnegöl'de Mesudiye ve sanayiyi bu alan ayıracak

İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesinde yeni yerleşim bölgesi olan Alparslan Caddesi’nin ileri bölgelerinde konut dışı kentsel çalışma alanı ve konut alanını birbirinden ayırmak için yeşil alan çalışması başlattı. Diğer bölgelerde konut alanlarıyla fabrikaların iç içe olduğu görüntülerin burada da yaşanmaması adına yapılan çalışmayla, bölgenin daha düzenli yapılaşması sağlanacak.

İnegöl'de Mesudiye ve sanayiyi bu alan ayıracak

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, bugün devam eden çalışmayı yerinde inceledi. Bölgede oluşturulan yeşil alan hattı ile otopark çalışmasına ilişkin bilgiler de veren Dülger, “Bugün Mesudiye Mahallesi Güzel Sokaktayız. Burada daha önceden açık olmayan sokağımızı özellikle arazilerinde ekme işi yapan çiftçilerimizin talebi üzerine bu yılın başında Fen İşlerimiz marifetiyle açmıştık. Daha sonra Mesudiye Mahallemizin yeni yerleşim bölgesi olan buradaki Ulu Cami yanında bir taraf konut dışı kentsel çalışma alanı ve diğer tarafı konut alanı olan imar adalarında, yeni bir düzenleme yapalım istedik. Mesudiye Mahallesinin diğer bölgelerinde yaşadığımız konut dışı kentsel çalışma alanıyla konut alanlarının iç içe olma sorununu burada aşmak için bölgede araya yeşil alan seti çekmek istedik. Buraya şimdiden ağaçlarımızı dikerek konut alanlarıyla fabrika alanı arasında izolasyonu sağlamak, iki bölgeyi birbirinden ayırmak istedik” dedi.

İnegöl'de Mesudiye ve sanayiyi bu alan ayıracak

Fevzi Dülger, çalışma kapsamında 23 araçlık otoparkın da yapıldığını belirterek “Bugün incelediğimiz bölgede 23 araçlık otopark ve hat boyunca yeşil alan oluşturuyoruz. Ağaçlarımızı bugün diktiğimizde, ileride fabrikalar ve konut alanları yapıldığında ortada güzel bir yeşil bant oluşmuş olacak. Yapılan çalışma mahalle sakinlerimize ve şehrimize hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.

İnegöl'de Mesudiye ve sanayiyi bu alan ayıracak