#

Bursa

İnegöllü çilek üreticileri beton yol ile tozdan kurtuldu

İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesinde özellikle çilek hasadıyla birlikte yoğun şekilde kullanılan Ürün Toplama Merkezi ve mezarlık arasındaki İpekyolu Caddesinde vatandaşların yaşadığı toz çilesini, beton yol uygulamasıyla sonlandırdı. 400 metrelik beton yol uygulamasıyla yazın toz, kışın çamur şikayetleri son buldu.

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, çilek deposu Kurşunlu Mahallesinde özellikle hasat dönemlerinde yoğun şekilde kullanılan Ürün Toplama Merkezi ve Mezarlık arasında kalan İpekyolu Caddesiyle ilgili gelen şikayetlere çözümü beton yol uygulamasıyla buldu. Yazın toz kışın ise çamurdan şikayet eden vatandaşların talepleri üzerine, bölgede yapılan incelemede silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması yapılmasına karar verildi. Ekiplerin hummalı çalışmaları neticesinde, 400 metrelik caddede 1200 ton beton kullanılarak çalışma büyük ölçüde tamamlandı.

HEM SAĞLAM HEM TASARRUFLU

Sona gelinen beton yol uygulamasını, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taban yerinde inceledi. Çalışma hakkında açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Kurşunlu Mahallemize daha önce yaptığımız ziyaretlerde, ürün toplama merkezimiz ile mezarlık arasında kalan yolda çok fazla toz olduğuna dair şikayetler almıştık. Gerek Sayın Milletvekilimize iletilen, gerek bizlere, İlçe Başkanımıza iletilen bu şikayetle alakalı daha önce biliyorsunuz genelde stabilize dediğimiz soğuk asfalt uygulaması yapıyorduk. Ancak şehrimizde silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamalarını arttırıyoruz. Hem sağlam yapılar oluşturuyoruz hem de yol konforunu arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Stabilize yollarda da zaman içerisinde çok fazla dağılma olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı da kaynağımızı doğru ve dikkatli kullanabilmek adına biraz daha pahalı olmasına rağmen beton yol uygulamasını hayata geçiriyoruz” dedi.

ÖMÜRLÜK YAPI

Beton yol uygulamasının aynı zamanda milli ekonomiye katkı olduğuna da vurgu yapan Başkan Taban, “Tamamen yerli malzemeden, bileşenlerden oluşan bir üründür. Dolayısıyla biz burada hem kaynak yönetimi noktasında yüzde 40-50 civarında asfalta göre tasarruf sağlamış oluyoruz hem de asfalta göre çok daha sağlam, ömürlük bir yapı oluşturmuş oluyoruz” diye konuştu.

400 METRE YOLA 1200 TON BETON SERİLDİ

Alper Taban, çalışmanın detayları hakkında da bilgiler vererek şöyle konuştu: “Burada yapılan çalışmada arkadaşlarımız beton yol uygulaması için yaklaşık 1200 ton beton sererek evlerin önünü de kapsayacak şekilde uygulamayı gerçekleştirdiler. İnşallah temiz, pak bir şekilde kullanılmış olacak. Burada çok kaliteli bir ürünümüz var, Kurşunlu Çileği. Bizler de bu ürünü daha iyi şekilde tüccarların geleceği ya da çiftçimizin getirip götüreceği yollar oluşturarak güzel şekilde bunun pazarlamasını yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Kurşunlu halinde ciddi bir alıcı ve satıcı bir araya geliyor. Bundan dolayı da ekonomik anlamda bir değer oluşuyor. Yapılan çalışma hayırlı uğurlu olsun.”