#

Genel

İngiliz Kraliyet Ailesi’nden burs alan ilk Türk

Darüşafaka’da başladığı eğitim hayatını Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü ile geliştiren Beren Kayalı, İngiliz Kraliyet Ailesi’nden eğitim bursu alan ilk Türk oldu.

Küçük yaşta babasını kaybeden ve maddi zorluklar içinde büyüyen 26 yaşındaki Beren Kayalı, kendi başarı öyküsünü yazmayı başardı.

Darüşşafaka’da başladığı eğitim hayatını Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü ile geliştiren Kayalı, İngiliz Kraliyet Ailesi’nden eğitim bursu alan ilk Türk oldu.

Kayalı şu ifadeleri kullandı: “İngiliz arkadaşlar da başvurdu onların alamadığı benim aldığım bir burs oldu. Darüşşafaka’dayken robot kulübü ile tanıştım, benim hayatımda dönüm noktası oldu.”

Kayalı’nın geliştirdiği projelerden biri de geleceğin kaçınılmaz sorunlarından birine, su sorununa yönelik. Kayalı bu konu hakkında ise şöyle konuştu: “Afrika’da 2 milyar insan su sıkıntısı çekiyor, kuyular açılsa da halk nasılş başa ıkacağını bilemiyor. Bu soruna el atıyoruz, depolama alanı ile karşılayabilir miyiz bunu çalılşıyoruz.”

Başladığı projeleri Türkiye’de hayata geçirmek ilk hedefi olan Kayalı, İngiltere’deki eğitimini tamamladıktan ülkesine dönecek. (NTV)