#

Dünya

İngiltere’de milletvekili bıçaklı saldırıda öldü

İngiltere'de milletvekili bıçaklı saldırıda öldü

İngiltere’de Muhafazakar Parti Milletvekili David Amess, Essex bölgesindeki Belfairs Metodist Kilisesi’nde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan tutuklanırken, Amness hayatını kaybetti.

İngiltere’nin güneyinde bulunan Essex bölgesindeki Leigh-on-Sea kasabasında Muhafazakar Parti Milletvekili David Amess bıçaklı saldırıya uğradı.

İngiltere medyası Amess’in kendi seçim bölgesi olan Leigh-on-Sea’deki Belfairs Metodist Kilisesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretinde bir saldırgan tarafından defalarca bıçaklandığını belirtti.

Essex polisinden yapılan açıklamada ise yerel saatle 12.05 civarında bıçaklama ihbarı aldıklarını ve saldırganın tutuklandığını duyurdu.

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Bir kişi tutuklandı ve başka kimseyi aramıyoruz. Elimize daha fazla bilgi geçtiğinde sizlerle paylaşacağız” denildi.

HAYATINI KAYBETTİ

Muhafazakar Parti kaynaklarına göre Milletvekili Amess, olay yerindeki bir hava ambulansı ile hemen tedaviye alındı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın lideri olduğu Muhafazakar Parti Milletvekili Amess hayatını kaybetti.