‘Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme’ Nasıl Yapılır?

Instagram hesap silme ile ilgili merak ettikleriniz varsa, bu makalemizde hesabınızı nasıl sileceğinizi anlatıyoruz. İşte Instagram kapatma resimli anlatım rehberi! Bu içeriğimiz ile sizlere adım adım Instagram hesabınızı nasıl sileceğini anlatıyoruz. Bu sayede “Instagram nasıl kapatılır?, Instagram hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?” sorusuna da etkili bir cevap vermiş olacağız. Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme işlemi nasıl yapılır? İşte cevabı...

Sosyal ağların gelişimiyle birlikte, arkadaşlarımız ile benzer ortamlarda yer almak için pek çok sosyal ağda hesap açıyoruz. Ancak pek çok kişi, kullandığı sosyal ağdan memnun kalmadığında, hesabını silmek istiyor. Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme işlemi nasıl yapılır?

Peki, fotoğraf paylaşma odaklı en popüler sosyal ağ olan Instagram‘daki hesabımızı kalıcı olarak nasıl sileceğiz? İşte tüm detayları ve fotoğraflı anlatımı ile Instagram hesabını kalıcı olarak silme.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme

Instagram hesabınızı silmek için ilk olarak hemen altta yer alana bağlantıya gitmeniz gerekiyor.

Instagram hesabını silmek için buraya tıklayın

İkinci adımda açılan bağlantıda, eğer oturumunuz açık değilse, önce oturumunuzu açın. Daha sonra tekrar yukarıdaki bağlantıya gidin.

Üçüncü adımda “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan,hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme

Hesap silme nedeninizi seçtikten sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüm açılacak.

Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli“Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat”yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Tüm bunları yaptıktan sonra hesabınız silinmiş olacak. Ancak unutmamanız gerekiyor ki, sildiğiniz kullanıcı adını, bir daha kullanmanız mümkün olmayacak.

En azından Instagram, kullanıcı politikasında değişiklik yapmadığı sürece, aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açamayacaksınız. Bununla beraber tekrar hesabınızı silmeden önce mutlaka fotoğraflarınızı yedeklemeniz gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca hesabınızı tamamen silmeden, bir süreliğine geçici olarak kapatma veya bir diğer adıyla dondurma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir süre sonra kararınız değişirse, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

Son olarak hesabınızla birlikte sadece fotoğraflarınız değil; kullanıcı adınız, yorumlarınız ve sizinle ilgili olan diğer bilgilerin de silineceğini unutmayın.

En güncel haberlere anında ulaşabilmek için abone ol

Diğer Haberler

KVKK’nın Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü başlıklı 10.maddesi uyarınca, Gizlilik politikasında belirtilen amaçlarla sınırlı olarak, mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.  Kabul Daha fazla bilgi için tıklayın.