#

Bursa

“İsmail Ertekin ve Tahsin Tam’a güvenelim”

Bursaspor’un eski futbolcusu aynı zamanda Bursaspor Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Ahmet Suphi Evke Line TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Ahmet Suphi Evke, Bursaspor’un şu anki durumunu eski yöneticilerin yetersizliğine bağlarken, Sportif Direktör İsmail Ertekin ve Teknik Direktör Tahsin Tam için destek istedi.

“Yönetimsel hatalardan dolayı buralardayız”

Evke; “Allah rahmet eylesin Başkan İbrahim Yazıcı döneminden sonra her yıl giderek değer kaybeden bir takım yapısı, hatalı transferler, organizasyon bozuklukları, bütçeden açılan büyük boşluklar sonucu bu duruma gelindi. Sporcu alışverişlerini doğru yapmadığın anda zaten değer kaybediyorsun. Sadece Türkiye Futbol Federasyonu ve televizyon gelirleriyle yürüyebilmek mümkün değil. Daha çok yönetimsel hatalarla dolu yıllar geçirdik” dedi.

“İsmail Ertekin ve Tahsin Tam hocalarımıza güvenelim”

Bundan sonraki süreç hakkında da görüşlerini dile getiren Evke; “Benim her zaman bir iddiam vardır. Bursaspor genç takımından yetişen orta sınıf oyuncu bile 2. Lig’de üst sınıf oyuncusu olarak oynar. Benim iddiam bu. Çünkü bizim bu oyuncularımızı hocalarımız çok iyi yetiştiriyor alt yapıda, tesislerimiz çok güzel. Biz Bursaspor olarak A takımı seviyesine kadar her şeyi doğru yapıyoruz ama ondan sonra bir takım yönetimsel sıkıntılar yaşanıyor. Tabii Bursaspor Kulübü Başkanı olmak, yöneticisi olmak popüler bir durum. İnsanların hoşuna gidiyor ama bu işin altından kalkıp kalkamayacakları konusunda hep bir kafamızda endişeler var. O yüzdende ben bu kadronun yeterli olabileceğini düşünüyorum ama doğru bir yapılanmayla. İsmail Ertekin ve Tahsin Tam hocamız zaten bu ligi çok iyi bilen bir hoca. Bizimde desteğimizle inşallah daha doğru bir yola girilip başarılı olunur ve iyi bir sezon geçiririz ümidi içerisindeyim” dedi.