Dünya
İsrail: “Gazze’de 7 farklı nokta tank ve zırhlı birliklerle vuruldu”
İsrail ordusu, Gazze Şeridinde Filistin İslami Cihat Örgütü’ne bağlı olduğu gerekçesiyle sabah saatlerinden itibaren 7 ayrı noktanın tank ve zırhlı birliklerle vurulduğunu duyurdu.

İsrail’in Gazze Şeridine yönelik dün “Şafak Vakti Operasyonu” adıyla başlattığı saldırılar 2’nci gününde devam ediyor. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Filistin İslami Cihat Örgütü’ne bağlı olduğu gerekçesiyle sabah saatlerinden itibaren 7 ayrı noktanın tank ve zırhlı birliklerle vurulduğu, hedef alınan noktaların imha edildiği bildirildi. Örgüte bağlı olduğu belirtilen askeri eğitim merkezi, Han Yunus’taki askeri deposu ve mühimmat deposu da dahil olmak üzere belirlenen hedeflere savaş uçaklarıyla da saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı.
Ölü sayısı artıyor
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 5 yaşında bir çocuk, 23 yaşında bir kadın da dahil olmak üzere 15’e yükseldiği bildirilirken, 125 sivilin ise yaralandığı kaydedildi.
Öte yandan, İsrail ordusu, Filistin İslami Cihat Örgütü’nün saldırı tehditleri nedeniyle dün abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı başlattığını duyurmuştu. İlk saldırılarda, 2019 yılında göreve gelen üst düzey komutan Tayseer Jabari’nin öldürüldüğü aktarılmıştı.
Dünya
Zelenskiy’den Erdoğan’a teşekkür
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Anlaşmaların uygulanması, Türkiye ve Ukrayna’yı güçlendirecek. Bu müzakereler ve destek için minnettarım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna’nın Lviv kentine giderek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Zelenskiy, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Görüşmede güvenlik, savunma, diplomasi, ekonomi ve enerji konularını ele aldıklarını kaydeden Zelenskiy, “Savaştan sonra ülkemizin yeniden inşasını görüştük. Harkov ve çevresini himaye altına almaya gönüllü olmasına minnettarım” ifadelerini kullandı.
Türkiye ile Ukrayna arasında altyapı inşası konusunda anlaşmaların imzalandığını dile getiren Zelenskiy, “Anlaşmaların uygulanması, Türkiye ve Ukrayna’yı güçlendirecek. Bu müzakereler ve destek için minnettarım” açıklamasını yaptı.
Dünya
California’da 2 uçak havada çarpıştı: 2 ölü
ABD’nin California eyaletinde inişe geçen iki uçağın çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin California eyaletine bağlı Watsonville kentinde küçük bir havaalanına doğru inişe geçen çift motorlu Cessna 340 tipi uçak ile tek motorlu Cessna 152 tipi uçak havada çarpıştı. ABD medyası kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Federal Havacılık İdaresi’ne göre Cessna 340’ta 2 kişi ve tek motorlu Cessna 152’de ise yalnızca pilot bulunuyordu.
Söz konusu havaalanında uçakların iniş ve kalkışını yönlendirmek için bir kontrol kulesi bulunmuyor.
Dünya
Terör örgütü sivillere saldırdı: 9 ölü, 28 yaralı
Terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeyindeki El Bab ilçesinde gerçekleştirdiği saldırıda 9 sivil hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye’nin kuzeyindeki El Bab ilçesinde bir pazar yerini hedef aldı.
Yerel kaynaklar, saldırıda 9 sivilin hayatını kaybettiğini, 28 kişinin de yaralandığını aktardı. Yaralılar sivil savunma ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Bölgedeki hastaneler, yaralıların tedavisi için tüm kan gruplarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek çağrıda bulundu.
- Bursa4 gün ago
Bursa’da sağanak hayatı felç etti
- Bursa6 gün ago
Çalışan emeklilere kötü haber
- Bursa6 gün ago
Bursa’da silahlı saldırıya uğradı, karakola sığındı
- Bursa6 gün ago
Meteorolojiden Bursa için sarı uyarı
- Gündem6 gün ago
Damat dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı
- Genel3 gün ago
Hudut karakoluna roketli saldırı! 1 asker şehit oldu
- Bursa3 gün ago
Bursa’da 92 yıllık tarihi ipek fabrikası kül oldu
- Adana2 gün ago
Annesini yastıkla boğarak öldürdü
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş