#

Bursa

İYİ Parti’den Bursa çıkarması

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Bursa’ya geldi. Türkkan’a beraberinde Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil Aydoğdu da eşlik etti. Türkkan, partisinin il başkanlığında ülke ve Bursa gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Partisinin il başkanlığında konuşan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan,yeni Anayasa tartışmalarına değindi. Türkkan, teklifin samimi gelmediğini ve Türkiye’nin gerçek gündemini gölgeleyecek bir teklif olduğunu söyledi.

Bursa’nın en büyük sorununun kent içi trafik olduğunu söyleyen Türkkan, şöyle konuştu:

“BURSA’NIN EN BÜYÜK SORUNU TRAFİK”

“Kent içi trafik yoğunluğu. Bu sorun hala çözülemedi ve çıkılmaz bir hal aldı. Günü kurtarmak için tedbirler alıyorlar ama yetmiyor. Bursa alternatifi olmayan ana arterlere mahkum edilmiş durumda. Biran önce yeni düzenlemeler hayata geçirilmeli”

Kuraklığın ülke için çok büyük tehlike olduğunu söyleyen Türkkan, Bursa’ya ayrı bir parantez açtı. Su fiyatları üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Türkkan, şunları söyledi:

“EN PAHALI SUYU BURSALILAR İÇİYOR”

“Bursa olası bir kuraklık karşısında en hazırlıksız şehirler arasında geçiyor. Şehre biraz olsun nefes aldırması beklenen Çınarcık Barajı’nın Bursa’ya ulaştırılmasıyla ilgili yatırımlar çok ağır ilerliyor. Ve yeraltı suları bilimsel çalışmalar yapılmadan pervasızca kullanıldığını görüyoruz. Bursa’da su politikası da Allah’a emanet yürütülüyor. Su şehri Bursa’da vatandaşlar, en pahalı suyu içiyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katı atık bedelini faturalardan çıkarıp suyu ucuzlattık diyerek sorunu geçiştirdi. Halbuki talep edilen suyun birim fiyatının düşürülmesiydi”

Türkkan, Bursa’nın hakettiği yatırımları alamadığını söyledi ve ekledi:

“KAMU YATIRIMI ŞART”

“Bursa sanayi, tekstil, otomobil ve metal gibi ekonomide büyüklüğü ele alan yapısıyla da ihracata büyük katkı sağlayan bir şehir. Ancak 18 organize sanayiyle çalışan Bursa’da bunu devam ettirme adına devletin en ufak bir çabası yok. Bursa’nın üretim ağının devam etmesi için ciddi kamu yatırımlarıyla desteklenmesi gerekiyor. Ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracak olan Yenişehir otomobil test merkezi yatırım için bütçe ayrılmadı. Konunun 8 yıllık yılan hikayesine de dönmesine yol açtı. Buda Bursa’nın ayıbıdır”

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’na değinen Türkkan,şunları söyledi:

“BÜYÜKŞEHİR’E TİMSAF KAFASI GÖNDERMESİ”

“Bursa’nın evi timsahın hala bitirilmemesi ile Alinur Aktaş’ın beceriksizliğini ortaya koydular. Stadın adı timsah ama timsahın kafası hala bitirilmedi. Biz de merakla bekliyoruz ne zaman kafasına kavuşacak…”

Türkkan, iktidarı ekonomi politikaları üzerinden şu sözlerle eleştirdi:

“MİLLETİN GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİ”

“Ülkemizin üzerine çöken kara bulutlar herkesi bunalttı. Ekonomik sorunlar karşısında vatandaşlar kasvetli günlerini yaşıyor. Ekonomik problemler altında eziliyor vatandaşımız. Tarımda bunalan köylü, insan hakları, ifade özgürlüğü, demokrasi adeta sorunlar haline dönüştü. Bu koşullarda iktidar bunalan toplumdan hiçbir muhalif söze sese tahammül göstermiyor. Korkunun egemen olduğu bir siyaset anlayışıyla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Her şeyin en iyisini ben yaparım anlayışı Türkiye’ye çok büyük zarar verdi. Havalarda uçuşan o nefret söylemleri ülkedeki kutuplaşmayı hızlandırıyor. İktidara karşı çıkan herkes terörist ilan ediliyor. İster kendisinden olmayana terörist damgasını vursun ister gündemi değiştirmeye çalışsın. Ancak vatandaşın karnını doyurmuyor. Vatandaş iktidarın yalanlarına inanmıyor. Artan hayat pahalılığı Türkiye’nin her yerinden hissediliyor. Milletin gerçek gündemi ekonomi.”