#

Bursa

İyi Partili Ahmet Kamil Erozan’a HDP sorusu

İyi Parti Genel Başkan yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Line TV ekranlarında yayınlanan Yerelde Bugün programında Fatih Ak’ın sorularını yanıtladı. Erozan, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayını neden açıklamadığını anlatırken, ittifaka HDP desteği konusunda da ‘hangi eksiği kapatacaklar ihtiyacımız yok’ dedi.

Line TV’de Fatih Ak’ın sunumuyla yayınlanan Yerelde Bugün programının konuğu İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’dı. Erozan seçime yönelik soruları yanıtladı.

İttifak adı kullanıldığı andan bu yana hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne hem de İyi Partiye en çok yöneltilen soruların başında, ”cumhurbaşkanı adayları kim olacak?” geliyor.

Erozan canlı yayında kendisine yöneltilen cumhurbaşkanı adayınız kim sorusunu, ‘Seçim tarihini öğrenmeden cumhurbaşkanı adayımızı açıklamayacağız Çünkü, Erdoğan’ın gözüne kestirdiği veya kazanabileceğini düşündüğü bir aday olursa hemen seçime gitme gibi bir planı olduğunu düşünüyoruz. Onun derdi kolay bir adayla bir an evvel seçime gitmek. Çünkü zamanında yapılacak bir seçim onun aleyhine işleyecektir’ diye yanıtladı.

HDP’NİN DESTEĞİ KABUL EDİLECEK Mİ?

Erozan, HDP desteği olup olmayacağı şeklindeki sorulara da ‘Bazı analizlere bakarsanız millet ittifakı bugün yüzde 51’e gelmiş vaziyette. HDP hangi eksiği tamamlayacak? Dolayısıyla HDP’nin zannediyorum kafasındaki formülde, bu altılı masa veya millet ittifakı yüzde 40 civarında kalır ve yüzde 51’i tamamlamak için bizim bir işlevimiz olabilir diye hesap yapıyor olabilirler, bunun geçmişte örnekleri de oldu. Ama eğer biz yüzde 51’i aşıyorsak dışarıdan bir desteğe ihtiyacımız yok. Kendi kendimize yetecek duruma geldik’ diye yanıt verdi.