#

Bursa

Kahvaltı sofralarını da zam vurdu

AYŞE NUR BÜYÜKHAN – Güne başlarken yapılan ve en sağlıklı öğün sayılan kahvaltı sofralarının maliyeti, gelen zamlarla birlikte daha çok arttı. Süt fiyatlarının yükselmesiyle peynir, kaymak ve tereyağının fiyatı ikiye katlanırken yine kahvaltının olmazsa olmazları yumurta ile zeytin de cep yakıyor.

Geliri giderlerini karşılayamayan üretici dertli…. Zamlardan dolayı satış yapamayan esnafta… Çarşı pazar dolaşıp evine uygun fiyatlı yiyecek bulmaya çalışan vatandaş da…

Temel gıdadan hijyen ürünlerine kadar neredeyse her gün gelen art arda zamlar esnafı da vatandaşı da kara kara düşündürüyor. Son olarak da süt fiyatlarının artmasıyla birlikte kahvaltı sofralarını göz bebeği süt ürünleri zam yağmuruna tutuldu.

Bu zamlar süt ürünleriyle sınırlı kalmadı. Kahvaltı sofraları zamlar karşısında adeta alev alev yandı.

Tanesi 1 lirayı aşan yumurtada fiyat yükselişi devam ediyor. Yumurtanın yeni fiyatı 1,5 lira oldu, gezen tavuk  yumurtasının tanesiyse 2 liraya yükseldi.

Kahvaltıyı evde yapmayıp dışarıda simit yiyip, çay içmenin de bedeli yükseldi. Un, yumurta, tuz ve sıvı yağa gelen zamlar nedeniyle Bursa’da simidin fiyatı 2,5 liraya çıktı.

Ekmekten şekere undan yumurtaya birçok ürüne gelen zamlar dar gelirli vatandaşın belini büker hale geldi.