#

Karacabey

Karacabey’e kazandırılacak gençlik merkezi ve spor salonu için ihale tamam

Karacabey’e kazandırılacak gençlik merkezi ve spor salonu için ihale tamam

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde bir görüşme yapmış ve Karacabey’in spordaki başarısı göz önünde bulundurularak, kentte yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bakanlık tarafından destek sözü almıştı.

Bunun ardından harekete geçilerek, ilçede gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerini günümüz şartlarında sürdürmesi amacıyla Karacabey Belediyesi’nin hazırladığı yeni projeler için sevindirici haber geldi.

Karacabey Belediyesi’nin, kente kazandırmaya hazırlandığı gençlik merkezi ve spor salonu için ihale süreci tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle, toplamda 11 milyon TL’ye mal olacak çok amaçlı projelerin, 2021 yılı sonuna kadar inşaatının tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.

Çok amaçlı kompleks

İhale sürecinin de tamamlanmasıyla birlikte önceki gün ilk olarak, gençlik merkezi projesi için adım atıldı.

Esentepe Mahallesi’nde bulunan ve geçmişte sağlık ocağı olarak hizmet veren binanın yıkımı görevlilerce tamamlandı. Bölgedeki çalışmalar, 2845 m2’lik bir inşaat alanında sürecek.

Bittiğinde içerisinde derslikler, atölyeler, kütüphane ve seminer odaları ile internet ve sergi salonlarının yer alacağı tesis, ilçe gençleri için önemli bir kompleks olarak faaliyete geçecek.

Karacabey’e kazandırılacak gençlik merkezi ve spor salonu için ihale tamam