#

Bursa

Bursa Orhaneli’de eko-turizm atağı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin eko-turizm yatırımları kapsamında Orhaneli ilçesine kazandırılacak olan ve bünyesinde restoran, kır evi ve kıl çadırların bulunacağı Karagöz Mesire Alanı projesinde imalatlar sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Orhaneli’nin turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Karagöz Mesire Alanı’na ilk etapta 3 katlı restoran, 2 katlı kır evi, 32 metrekarelik 10 kıl çadır, 45 metrekarelik 5 prefabrik yapı inşa edilecek.

Vatandaşlara doğayla iç içe bir ortamda tatil imkanı sunacak projenin gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın turizmden aldığı payı artırmak için ulusal ve uluslararası alanda yaptıkları tanıtım faaliyetlerinin pandemi süreci nedeniyle biraz sekteye uğradığını ancak bu durumun doğa turizmi anlamında yeni fırsatlar oluşturduğunu bildirdi.

Pandeminin, yaşamın her alanında olduğu gibi insanların turizm alışkanlıklarında da birtakım değişimlere yol açtığını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu süreçte insanların eskiden olduğu gibi kalabalık otel ortamlardaki tatil yerine, daha sakin, doğa ile iç içe alanları tercih etmeye başladığını görüyoruz. Bu da özellikle dağ ilçelerimiz için büyük bir fırsat. Eko-turizm yatırımlarımızla bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.