#

Bursa

“Kestel Sosyal Tesisleri çürümeye bırakılmasın”

Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, dönemin parasıyla 6 milyon lira harcanarak 2014’te hizmete açılan Kestel Sosyal Tesisleri’nin kısa bir süre kullanıldıktan sonra atıl halde çürümeye terk edildiğini hatırlatarak, binanın ya sağlık destek ünitesi olarak kullanılmasını ya da pandemi nedeniyle mağdur olan ilçe esnafına tahsis edilmesini istedi.

MİLYONLUK TESİSLERİN HALİ, YÜREK YARALIYOR

4.500 m2 kapalı alanda yer alan hamam, sauna, yüzme havuzu, restoran, cafe ve yaz aylarında düğünlerin yapıldığı mekanıyla, açıldığı günlerde büyük övgüyle söz edilen tesislerin işletilmek üzere aylık 6 bin lira gibi çok çok düşük bir bedelle Burfaş’a kiralandığını belirten Doğan, “6 milyon lira harcanarak yapılan koskoca sosyal tesis, Burfaş’a resmen peşkeş çekildi. Bugün ilçemizde dahi işyeri kiralarının 10-20 bin lira olduğunu düşünürsek, o tesisin toplam 6 bin liraya kiralanmasındaki komediyi sizler de görmüşsünüzdür. Kestel’in öz kaynaklarıyla yapılan tesis şu an gördüğünüz gibi çürümeye terk edilmiş, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenmiştir” şeklinde konuştu.

ARŞİVDEKİ O SÖZLER UNUTULACAK KADAR ZAMAN GEÇMEDİ

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin tesislere övgüler dizen açıklamalarını da arşivden çıkaran CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, Başkan Altepe’nin “Şu anda 30 büyükşehir var ve onların yüzde 80’inde bugün Kestel’e kazandırılan tesis gibisi yok” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “AKP Zihniyeti yeşili değil, betonu çok seviyor. Bu binaya burada hayat bile veremiyorlar. Şunu sormak gerekmiyor mu? Madem burayı kiraya verecektiniz, 6 bin TL ödeyecek, burayı çalıştıracak, Kestel’de esnaf yok muydu? Anlaşıldığı üzere, her konuda beceriksiz bir tutum sergileyen Kestel Belediyesi, Sosyal tesisler konusunda da ne yapacağını bilemiyor” şeklinde konuştu.

“BU TESİSİ ATIL OLMAKTAN KURTARIN, ÇÜRÜMESİN!”

CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, pandemi nedeniyle kısıtlı bir katılımla Lise Caddesi’ndeki sosyal tesisler önünde yaptığı açıklayı şöyle tamamladı:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz buranın Kestel Devlet Hastanesi’ne verilmesinden yanayız. Pandemi dönemi olduğundan dolayı, hastanede yoğun servisler ve normal servislerin hepsi dolu, burayı biran önce geçici de olsa pandemi hastanesine çevirebiliriz. Aldığımız haberlere göre, Bursa’da tüm hastanelerde yoğun bakım üniteleri dolu. Vakit kaybetmeden Sağlık Bakanlığının da desteği ile burada yoğun bakım üniteleri oluşturulabilir. Veya buranın alt katını otopark yaparak, içerideki dükkanları da yapıp zorda olan ilçe esnafımızı burada bir çatı altında toplayabiliriz. Hem esnafımız yüklü kira yüzünden biraz nefes alırken, diğer taraftan da meydandaki trafik keşmekeşliği az da olsa hafifler diye düşünüyoruz. Kısacası, burayı atıl durumdan kurtarın ki, bu tesis burada çürümesin.”