#

Bursa

Kılıçdaroğlu, Bursa’da vatandaşın veresiye defterini kapattı

Bursa’da esnafın sorunlarını dinlerken, duvara astığı veresiye fişlerini işaret edip vatandaşın çok zorda olduğunu anlatan kasabın sözlerinden etkilenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yı arayarak o esnafın ziyaret edilmesini ve vatandaşların veresiye fişlerindeki borçlarının kapatılmasını istedi. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da işyerine giderek fişleri hesaplattı ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu adına tüm borçları ödedi.

“TAVUĞU PARÇALAYARAK SATMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 26 Mart’taki Bursa ziyaretinde esnafın sorunlarını da dinledi. Kılıçdaroğlu’na yurttaşların kırmızı et alamadığını anlatan kasap, şimdi tavuk bile satamadıklarını “Son bir ayda 5-6 kez zamlanınca müşteriler 20 lira getiriyorlar, bir tane bütün piliç istiyorlar. 30 liradan aşağı bütün piliç yok. Biz de boş göndermemek için yarım tavuk parçalıyoruz” ifadeleriyle anlattı. Kılıçdaroğlu’na, müşterilerin tavuğun bile ancak yarısını alabildiğini anlatan kasap, “Hayat pahalılığı bu sene çok. Mecburen veresiye de arttı” diyerek, tezgah arkasında panoya iliştirdiği borç fişlerini işaret etti.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARAYARAK TALİMAT VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yı telefonla arayarak kasapla arasında geçen konuşmayı hatırlattı ve bu esnafın ziyaret edilmesini, vatandaşın veresiye borçlarının da toptan kapatılmasını istedi. Bunun üzerine Emek Mahallesi’ne giden CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, toplumsal dayanışma örneği sergileyen esnafa Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını iletti ve hesaplattırdığı veresiye fişlerindeki toplam borcu Genel Başkan adına ödedi.

Borç fişlerinde 7.5 lira, 12.5 lira ve hatta 2 lira gibi çok çok küçük rakamların bile yer aldığını belirten CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, vatandaşımızın içinde bulunduğu ekonomik darboğaza işaret etti. Karaca şunları söyledi:

” Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa’da ziyaret ettiği esnaflardan biriyle beraberiz. Buraya ilk geldiğimizde bir Türkiye gerçeğiyle karşılaştık. Vatandaş çorbalık tavuk boynu almış, 12 lira ama 10 lirasını ödeyebilmiş, 2 lirasını yazdırmış. Ödemeyi unutmayalım, haram olmasın diye not ettirmiş. Yaşanan zorluklar tablosu burada. Bu esnaf arkadaşımız burada bir kadirşinaslık örneği gösteriyor, kimseyi kırmıyor. Niyetimiz kimseyi rencide etmek değil. Kimsenin soyadını zikretmiyoruz. Çok küçük rakamlarda bile borç fişleri olduğunu Genel Başkanımız da fark etmiş. Dün beni telefonla arayarak talimat verdi ve bugün geldik, bu veresiye defterini kapatıyoruz. Bütün fişleri aldık hesaplattık, Genel Başkanımız adına ödüyoruz. İnşallah bu zor günleri de hep beraber atlatacağız.”