#

Chp

Kılıçdaroğlu: Tarım ve Orman Bakanı’nı Zaytung kadrosuna alırsanız çok memnun olurum

Kılıçdaroğlu: Tarım Bakanı çıktı ‘Et yemeyin, ot yiyin’ dedi. Otun fiyatı arttı. Bu Tarım ve Orman Bakanı’nı Zaytung kadrosuna alırsanız çok memnun olurum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşuyor:

Dünyanın en büyük enflasyonunu yaşayan ülkelerinden birisiyiz. Eskiden kilo ile aldıkları ürünleri şimdi tane ile almaya başladılar. Böyle bir tablo ile niçin karşı karşıyayız? Oy verdiniz, kanun çıktı yetmedi, 17 yıldır tek başına yönetiyor. ‘Bana yetki verin, tek adam olayım, her şey düzelecek’ diye söz verdi, o da yetmedi. Neden bu fiyatlar yükseliyor? Kuru soğan artışı yüzde 231, biber artışı yüzde 155. Sivri biber yüzde 147, pırasa yüzde 116… Böyle gidiyor liste. ‘Mutfakta yangın var’ derken bunu kastediyoruz. 17 yıldır Türkiye’yi yöneten bir iktidarın ülkeyi getirdiği noktayı hep beraber oturup düşünmemiz lazım.”

 Sen bu ülkenin ekonomisini sağlam temeller üzerine oturttun da fiyatlar mı yükseldi? İhracatı da yasakladılar, o da tutmadı. Tarım Bakanı çıktı ‘Et yemeyin, ot yiyin’ dedi. Otun fiyatı arttı. Bu Tarım ve Orman Bakanı’nı Zaytung kadrosuna alırsanız çok memnun olurum.”