#

Gündem

“Kimse suçluyu başka yerde aramasın, kötü yönetiliyoruz”

"Kimse suçluyu başka yerde aramasın, kötü yönetiliyoruz"

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Babacan, hükümet değişikliği olmadan Türkiye’de sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi

FOX TV’de Ezgi Gözeger’in sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Demokrasi Partisi Genel Başkanı (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tüm anketlerde vatandaşların “Bir numaralı sorunum ekonomi” dediğini hatırlatan Babacan, “Fakat tüm açıklamalar ekonominin iyiye gittiği yönünde. Hükümet hastalığı kabul etmiyor. Öncelikle teşhisi koymak lazım” dedi.

“Türkiye’nin kalkınmasının tek yolu, yatırım, üretim ve ihracat”

Son bir yılda toplam istihdamın 2 milyon 600 bin düştüğünü kaydeden Babacan, gençlerde işsizlik oranının yüzde 25 civarında olduğunu belirterek, “Artık iş aramaktan vazgeçmiş insanlar var. Ülkeye yatırım lazım. Türkiye’nin kalkınmasının tek yolu yatırım, üretim ve ihracat” diye konuştu.

Babacan, “Kimse suçluyu başka yerde aramasın, Türkiye şu an kötü yönetiliyor. Hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“Sorunlar büyük ama çözümler de bir o kadar kolay”

Pandemiden önce Türkiye’nin kendi eliyle çıkardığı bir ekonomik krizin içine düştüğünü ifade eden Babacan, Merkez Bankası rezervlerinin pandemiden önce tüketildiğini aktardı.

İnsanların giderek fakirleştiğini ve kadınların iş aramaktan vazgeçtiğini söyleyen Babacan, sorunların büyük ama çözümünde bir o kadar kolay olduğunu ifade etti.

“Halkımız en önemli sorun ‘ekonomi’ diyor, hükumet ekonomimiz uçuyor diyor” dediğini hatırlatan Babacan, “Böyle bir şey olamaz; bu ancak güvensizliği çoğaltır. Varlık Fonu gelecek nesillere 60 milyar borcu yüklemiş durumda” ifadelerine yer verdi.

“Biz sadece eleştirmiyoruz, çözüm için ne gerekiyorsa onu da öneriyoruz”

Babacan’ın açıklamalarında öne çıkan konu başlıkları şöyle:

“Biz sadece eleştirmiyoruz. Çözüm için, tedavi için ne gerekiyorsa onu da öneriyoruz. Tecrübeli ve işi bilen bir ekip olarak reçete hazırlıyoruz, paylaşıyoruz.

Halkımız en önemli sorun ‘ekonomi’ diyor, hükumet ekonomimiz uçuyor diyor. Böyle bir şey olamaz; bu ancak güvensizliği çoğaltır.

Varlık fonu gelecek nesillere 60 milyar dolar borcu yüklemiş durumda. Varlık fonu uygulamasına zamanında da şiddetle karşı çıktık. Yazık günah değil mi?

“Hükümet işten çıkarmayı yasaklayarak, istatistikleri güzel göstermeye çalışıyor”

Türkiye çaresiz değil. Dürüst ve ehil kadrolar, akıl, bilim, istişare Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırır.

Başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankaları, fayda ve risk analizlerine dayanmadan, piyasa gerçeklerinden uzak parametrelerle kredi vermeye zorlamaktan derhal vazgeçilmeli.

Uluslararası tecrübesi olan bir ekonomi ekibi yalnızca DEVA Partisi’nde var. Bu ekonomik reçeteyi hazırlayan ekip, dünyanın herhangi bir yerindeki krizi çözmeye gitse 3 ayda tüm sorunları çözer.

Memleketin bu kadar yakıcı sorunu varken siyasi gündem, içi boş tartışmalarla dolu. Şöyle bir haberlere baktığınızda, bu ülkenin problemleri için hangi çözüm üretiliyor göremiyorum.

Hükümet işten çıkarmayı yasaklayarak, TÜİK’in istatistikleri olduğundan daha güzel göstermesini sağladı.”

Kaynak: Independent Türkçe