#

Bursa

Kirazlıyayla’da Kaymakam vatandaşı tehdit etti iddiası

Kirazlıyayla köyüne maden tesisi yapmaya çalışan Meyra adlı şirket, vatandaşların tüm itiraz ve tepkilerine rağmen jandarma eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, çalışma yapılan bölgeye girmesi yasaklan köylüleri önceki gün görüşmeye çağırdı.

İddiaya göre Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun haftalardır tesise karşı eylem yapan köylüleri para cezasıyla tehdit ettiği öne sürüldü. Kaymakamla makamında görüşen köylülerin aktardığına göre, Seyitoğlu, protestoların sürmesi halinde para cezası keseceklerini söyledi.

Bu iddiayı güçlendirecek röportaj da Line Tv’ye verildi.

YENİŞEHİR’E GİDEN YOLLAR KAPATILACAK MI?

Bölgedeki vatandaşlar “Tüm köylü hep birlikte topraklarını savunuyor” derken, Kaymakam Seyitoğlu’nun; “Bugüne kadar sabrettim, her gördüğüm de 3’er bin lira ceza keserim. Gerekirse Cuma günü yolları da kapatırım. Dışarıdan kimse size destek vermeye gelemez” dediği öne sürüldü.

Köylülerin iddiasına göre, bir yandan da eski orman yolu genişletme çalışmaları yapılıyor. Söz konusu olan nokta, köylülerin Kamışlı Göl dedikleri göletin hemen yakını. Vatandaşlar, “Meralarımızı ve mezarlığımızı da içine alan bu tesisin kurulmasını istemiyoruz” diye tepki gösteriyor.