#

Bursa

Kirazlıyayla’daki maden tartışması TBMM’ye taşındı

Kirazlıyayla'daki maden tartışması TBMM'ye taşındı

Bursa’nın Yenişehir İlçesi Kirazlıyayla Mahallesi’nde yapılmak istenen maden işletmesine karşı vatandaşların eylemi, siyasi partilerin de gündeminde… CHP’li Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun bölgeye giderek vatandaşların yanında olmasının ardından, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’da bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Kirazlıyayla'daki maden tartışması TBMM'ye taşındı

Vatandaşlarla bir araya gelen Tatlıoğlu, konuyu yakından takip ettiklerini ve maden işletmesinin yapılmasına karşı olduklarını şu sözlerle belirtti;

“Kirazlıyaylalılar sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek, devletin kurumlarının ve vatandaşların görevidir.

Çevre miras değil, gelecek nesillere devredilecek emanettir.

Zehirli atıklarıyla Kirazlıyayla’da çevre katliamına yol açacak olan, kurşun çinko bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajı inşaatı da emanete ihanettir.

Koronavirüs krizi döneminde, yangından mal kaçırırcasına, Ankara’dan kumanda edilen projelerle, bu insanların yaşam düzenlerini bozmalarına, köyümüzün ve Yenişehir’in zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.”

Kirazlıyayla'daki maden tartışması TBMM'ye taşındı

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’da konuyu Meclis gündemine yaşadı. Yapılmak istenen maden ocağının halk tarafından tepki topladığı belirtilen önergede, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle 3 soru yönetildi:

1. İlgili maden ocağının kapasite artırımı için gerekli ruhsatlar alınmış mıdır?

2. Tesisin olası bir atık patlaması yaşaması halinde Yenişehir ovası nasıl korunacaktır?

3. Tesisin bahsi geçen kapasite artırımı yapabilmesi için gerekli ÇED Raporu alınmış mıdır?

Kirazlıyayla'daki maden tartışması TBMM'ye taşındı