#

Gündem

Konak Kızılay şubesi dünyanın gündeminde

İzmir’deki orman yangınlarında seferberlik ilan ederek yangın söndürme ekiplerine destek olan, sonrasında yangında zarara maruz kalan vatandaşların yaralarını sarmak için harekete geçen Kızılay Konak Şubesi, başarılı çalışmalarıyla artık sadece Türkiye’nin değil Dünyanın da gündeminde!..

Dünyanın en büyük insani yardım ağı olan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu-IFRC Avrupa ve Orta Asya Ofisi IFRC Europe ait resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Kızılay Konak Şubesi ekiplerinin Yamanlar Dağı yangınındaki faaliyetlerinin fotoğraflarına yer verilerek, Türkiye’nin bazı bölgelerinde devam eden orman yangınlarıyla mücadele eden Kızılay afet müdahale personeli ve gönüllülerinin yangından etkilenen insanlara yiyecek ve su dağıtmanın yanı sıra temel sağlık bakımı ve tahliye konusunda yardımcı olmak için yoğun bir şekilde çalıştıkları dile getirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Melih Bingöl, “Değerli basın mensubu dostlarım. Konak Kızılay çalışmalarıyla artık sadece Türkiye’nin değil Dünyanın gündeminde! Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve 190 Kızılhaç ve Kızılay Ulusal Derneğinin çalışmaları ve yaklaşık 14 milyon gönüllüsü aracılığıyla yaklaşık 160 milyon insana hizmet veren dünyanın en büyük insani yardım ağı ve üyelik kuruluşu olan IFRC sosyal medya hesaplarında yamanlar yangını ile alakalı Konak Kızılay’ın göstermiş olduğu başarıdan Övgüyle söz etti. Bu gururu bizlere yaşatıp yaptığımız çalışmaları yayınlarıyla paylaşan sizlere sonsuz teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.