#

Koronavirüs

Korona tedavisinde Eski Bakan Faruk Çelik devrede

Geçtiğimiz hafta duyurulan ve koronavirüsü tedavi etmesi için geliştirilen Türk Işın Tedavisi fikrinin arkasındaki ismin Devlet Eski Bakan’ı Faruk Çelik olduğu ve her aşamada yer aldığı öğrenildi.

Sağlık Federasyonu Genel Başkanı Raşit Dinç tarafından açıklanan ve Türk laboratuvarlarında geliştirilen, yapılan denemelerle diğer virüs ve bakterilerde pozitif sonuçlar elde edilen Türk Işın Tedavisi’nin arkasındaki isim Devlet Eski Bakan’ı Faruk Çelik Çıktı.

Türk bilim insanları ve mühendisleri tarafından geliştirilen ve virüsü hayvan ve insan bedeninde yok eden tek tedavi yöntemi dünyada ilk kez koronavirüs tedavisi için kullanılacak.

Amerika’dan ‘Birlikte Çalışalım’ teklifi

Geliştirilen sistemle birlikte katater yardımıyla damar yoluna yerleştirilen ultraviyole ışığın kanda bulunan enfeksyionları temizlemek için kullanılmasıyla gerçekleşecek olan tedavi için Amerikalı bilim insanlarının ‘Gelin beraber çalışalım’ teklifinde bulundukları ortaya çıktı.

Cennet Yüzer Cankılıç’ın köşesinde yazdığı bilgilere göre; Ankara merkezi ve içinde bilim insaları ile mühendislerin yer aldığı bir firma, 2017 yılında ultraviyole C ışınlarını tıp alanında bakteri ve virüslerin öldürülmesine yönelik deneysel çalışmalarına başladı.

Eski Devlet Bakanı Cumhurbaşkanı’nı arayarak aracı oldu

Koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü tarihten sonra Türk Işın Tedavisi yöntemini Sağlık Bakanlığı’na ileten ve istenilen sonucu alamayan şirket çalışanlarından biri Faruk Çelik’e ulaşarak tedaviyi anlattı.
Eski Bakan Faruk Çelik, çalışmayı inceleyip, gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra Cumhurbaşkaın Erdoğan’ı arayarak, tüm bilgileri aktardı. Cumhurbaşkaın Erdoğan da bu çalışmayı Sağlık bakanı Fahrettin Koca’ya iletti.

Bakan Koca, Faruk Çelik’le görüştükten sonra, firmaya randevu verdi. Bakanlık ve firma gerekli tüm aşamaları hızlıca gerçekleştirerek teknik çalışmalar tamamlandı ve laboratuvar çalışmaları hayvanlar üzerinde denendi.

Sağlık Bakanlığı’ndan onay alınarak klik çalışmalar başladı

Yapılan deneyler sonrasında Etik Kurulu tarafından onaylanan tedavi yönetimi Bilim Komisyonu’ndan geçti ve Sağlık Bakanlığı’ndan onay alınarak klinik araştırmalar için izin verildi

Uygulama için ilk etapta izin verilen hastaneler Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sadi Konuk Bakırköy Eğitim Araştırma Hastanesi olarak belirlendi.

Prof. Dr. Akgül attığı tweet’le duyurdu

Eski Bakan Faruk Çelik ile eşgüdümlü götürülen projeyi firma temsilcileri ile Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akgül attığı bir tweet ile Türkiye’ye duyurdu.

Prof. Dr. Akgül, dünyada hali hazırda ultraviyole C ışınlarının özel bir filtreden geçirilerek insan vücudundaki dokuya zarar vermeden hem akciğerlerindeki hem de kanındaki virüs ile bakteriyi tamamen yok eden tek yöntem olduğunu söyledi.