#

Dünya

Koronavirüs 1 Saatte Teşhis Edilecek

Dünya genelinde koronavirüs vakası 100 bine yaklaşırken, ilaç firmaları çare bulmak için birbirleriyle yarışıyor. Alman diagnostik şirketi Qiagen koronavirüsü bir saat içerisinde ortaya çıkaran “hızlı test” kiti üretmeyi başardı.

Dünyada hızla yayılan koronvirüsü ve solunum yolu hastalıklarını bir saat içerisinde test edecek sağlık kiti bulmayı başaran Alman diagnostik şirketi Qiagen’in Amerikan biyoteknoloji devi Thermo Fisher’e 11.5 milyar dolara satılacağı iddia edildi.

Qiagen’in koronavirüsüyle ilgili sağlık kiti Fransa’nın başkenti Paris’teki havalimanında ilk kez denendi ve başarılı oldu. Söz konusu sağlık kitini bir çok ülke satın almak için şimdiden başvuru yaptı. Amerikan biyoteknoloji devi Thermo Fisher ise, koronavirüsünü hızlı test etmeyi başaran sağlık kiti üreten Alman diagnostik şirketi Qiagen’i 11.5 milyar dolara satın almak için harekete geçti.

Thermo Fisher’in Qiagen’i satın alacağını açıklamasının ardından iki şirketin hisseleri borsada hızla yükselmeye başladı.

Yıllık cirosu 25 milyar doların üzerinde olan biyoteknoloji şirketi Thermo Fisher’in borsadaki değeri 120 milyar dolar olarak hesaplanıyor.