#

Bursa

Köylü kadınların destek çıktığı cami ibadete açıldı

Bursa’da yaklaşık 2,5 yıl önce temeli atılan ve köylü kadınların fırında ekmek yapıp satarak destek çıktığı 4 milyon liraya mal olan cami ibadete açıldı.

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy halkı, eskiyen camilerinin yerine yeni bir cami yapmak için kolları sıvadı.

Köyün kadınları da caminin biran önce bitmesi için köylerindeki fırınlarda hayırseverler tarafından gönderilen unları yoğurarak ekmek yapıp, bu ekmekleri Bursa’da satmaya başladı.

Camiyi yaptırmak için 2,5 yıl boyunca her gün 10 fırın ekmek yapıp satan kadınların destekleriyle yapılan ve 4 milyon liraya mal olan cami ibadete açıldı. Hayırseverlerin de destek olması sayesinde camide ibadet edilmeye başlandı.

GÜNDE 10 FIRIN EKMEK SATARAK DESTEK OLDULAR

Köylerine cami yaptırmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Başköylü kadınlar, “Camimizin yapımına muhtarımızın öncülüğünde 2,5 yıl önce başlandı. Biz de köyün kadınları olarak köydeki fırınlarda her gün 10 fırın ekmek satarak destek olduk. Bizim yaptığımız ekmekler ve hayırseverlerin destekleriyle camimiz ibadete açıldı, çok mutluyuz” dediler.

Orhaneli’nin en güzel camisini köylerine yaptırdıklarını belirten Başköy Muhtarı Hasan Acar, “Köyümüzde 2,5 yıl önce cami yaptırmaya karar verdik. Köyümüzün kadınları ekmek yaparak destek olmak istediklerini söyledi. Her gün 10 fırın ekmek yaptılar, biz de Bursa’da sattık. Hayırseverler de destek oldu. 2,5 yılın sonunda köyümüze çok güzel bir cami kazandırdık. Cami bugünkü fiyatlarla 4 milyon liraya mal oldu” şeklinde konuştu.

X