#

Bursa

“Line TV’ye Gazetecilik Başarı Ödülü”

61. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ödüle değer görülen 31 gazeteci davetliler olmadan, TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda farklı saatlerde ödüllerini aldı.

TV Kültür Sanat Dalında Dilek İlhan Line TV’de 25 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan “Bıçak İzi” programı, ödüle değer görüldü.

“ÖDÜLÜ KAYBETTİĞİM BABAM ADINA ALIYORUM”

İstanbul dışında olduğu için toplantıya video mesaj ile katılan Dilek İlhan; “25 yıldır emek veriyorum. Bıçak İzi programına emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Umarım dünya bu kabustan uyanır. Eski sağlıklı mutlu günlerine döner. Ödülü kaybettiğim babam adına alıyorum.”

Gazeteciler, aldıkları ödülleri, işsiz, yargılanan ve tutuklu meslektaşlarına, çevre için mücadele edenlere, şiddete uğrayan kadınlara adayan gazeteciler halkın haber alma, gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkı için mesleklerini yapmayı sürdüreceklerine dikkat çektiler.

KALEMİNİ SATMADAN YAZANLARA SELAM

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto şunları söyledi: “Uzun yaşamım gereği gerçekten gazetecilerin başına gelen hemen her türlü felaketi görmüş sanıyordum kendimi. Ama pandemi hesapta yoktu. Pandemi döneminde gazeteciliğin çilekeş bir meslek olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz, görüyoruz. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ni özellikle, meslektaşlarımız haberin yokluğunda, haberin gizlendiği ortamda, habercilik yapma refleksi gösterdikleri için çok önemsiyorum. Bu defa da yasaklamalara, haber gizlemelerine rağmen çok güzel haberler çıkaran arkadaşlarımız oldu. Yürekten kutluyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki gazeteciliği devam ettiriyorsunuz, kaleminizi satmadan gazeteciliğe katkı vermeye çalışıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim.”

Törenin sunumunu yapan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş bağımsız ve bağlantısız gazetecilik anlayışı ile görev yapan cemiyetin işsiz, yargılanan, tutuklu tüm gazetecilerin yanında olmayı sürdüreceğini söyledi. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin bu yıl salgın nedeniyle davetliler olmadan farklı saatlerde gerekli önlemler alınarak düzenlendiğine dikkat çekti. Açılış konuşmasının ardından Dijital Basın’ın medya takip sponsorluğunda yapılan törende ödüllerin dağıtımına geçildi.

ULUDAĞ: UZUN SÜREDİR ÜLKEDE HUKUK YETMEZLİĞİ YAŞANIYOR

Alican Uludağ Cumhuriyet Gazetesi’nde 21 Eylül-25 Ekim-28 Aralık 2019 tarihlerinde yayınlanan “Yargıda Yeni Güç Odakları” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu. Alican Uludağ İstanbul dışında olduğundan toplantıya video ile katıldı. Alican Uludağ şunları söyledi:

“TGC’den böyle bir ödül almak benim için onur verici. Dünyaya gelecek oğluma adıyorum. Uzun süredir ülkede hukuk yetmezliği yaşanıyor. Yargı muhabiri olarak hem buna yakından tanıklık yaptım. Bana açılan davalarla bunun ne demek olduğunu gördüm. Yargıda yaşanan güç savaşları adalette çürümeye neden oldu. Bu açıdan dilerim ki önümüzdeki yıllarda adalet sağlanmış olur. Güneşli günlerde buluşmayı diliyorum.”

HABER-SİYASAL ÖVGÜYE DEĞER

DENİZ AYAS: TÜRKİYE GAZETECİ HAPİSHANESİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Seçici Kurul Deniz Ayas’ın 6 Aralık 2019 tarihinde Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan “Tuvalet Önünde Selam Nöbeti” başlıklı haberini övgüye değer gördü. Ödülünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş verdi. Deniz Ayas, ödülü aldıktan sonra şöyle konuştu:

“Ben öncelikle bu zor koşullarda Türkiye Gazetecileri Cemiyeti’ni ayakta tutan Sayın Başkanımıza ve fedakarca çalışan Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Kısa bir süre birlikte çalıştığım Merhum Bekir Coşkun’a ve tüm merhum gazetecilere selamlarımı iletiyorum. Türkiye gazeteciler hapishanesine dönüşmüş durumda. Cezaevindeki tüm meslektaşlarımızı selamlıyorum. Ben de bu dönemde işsiz kaldım. İşsiz gazetecileri selamlıyorum. Bu arada inşallah Yargıtay’dan dönecek, gazetecilik yaptıkları için yargılanan ve tırnak içinde terörist ilan edilen Emin Çölaşan’a, Necati Doğru’ya Metin Yılmaz’a, Yücel Arı’ya, Mustafa Çetin’e selamlarımı iletiyorum. Yaşasın gazetecilik.”

HABER-EKONOMİ ÖDÜLÜ

HAZAL OCAK: ÖDÜLÜMÜ KARADENİZ’İN ASİ ÇOCUKLARI ADINA ALIYORUM

Ekonomi: Hazal Ocak Cumhuriyet Gazetesi’nde 16 Ağustos 2019 tarihinde yayınlanan “Yüzsüzlüğün Bu Kadarı-Rüşvet Sözleşmede” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu. Ödülünü TGC Genel Sekreter Yardımcısı-Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ sundu. Hazal Ocak ödülü alırken duygularını şöyle dile getirdi:

“Beni bu ödüle layık gören jüriye çok teşekkürler. Başka bir belgeli haber nedeniyle yarın yargıç karşısına çıkacağım. Biliyorsunuz gazetecilik yapmak çok zor. Büyük bir aşkla devam ediyoruz. Bu gazeteciliği yapmamız için arkamızda duran gazetem Cumhuriyet’e, bize destek olan önümüzü açan, Genel Yayın Yönetmenizi Aykut Küçükkaya’ya ve Murat Hantaş’a çok teşekkürler. Haberim Karadeniz’in eşsiz yaylalarını ranta açan ihaleye imza atan Rize İl Özel İdaresi personeliyle ilgiliydi. Bu personeller yaylaları ranta çevirmek için yurt içi ve yurt dışı gezilerini bu ihaleyle garanti altına almışlardı. Ödülümü ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyen doğası, yaşam alanları için çabalayan Karadeniz’in asi çocukları adına alıyorum.”

HABER-TOPLUM ÖDÜLÜ

HÜSEYİN ŞİMŞEK: ÖDÜLÜ GERÇEKLERİ YAZABİLDİĞİM GAZETEME ARMAĞAN EDİYORUM

61-turkiye-gazetecilik-basari-odulleri-sahiplerine-verildi-797765-1.

Haber Toplum: Hüseyin Şimşek Birgün Gazetesi’nde 31 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan “Ailesi Sendikalı Memur Olamaz” başlıklı haberiyle ödüle değer görüldü. Hüseyin Şimşek törene gelemediğinden sunum için video gönderdi. Ödülü iletmek üzere TGC Yönetim Kurulu Üyesi-Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu ’na verildi. Hüseyin Şimşek video mesajında şöyle konuştu:

“Törende bulunamadığım için çok üzgünüm. En önemli gazetecilik ödülü. Bu ödülü alabildiğim için son derece mutluyum, seçici kurula teşekkür ediyorum. Çok zor koşullardan, büyük baskı ortamından geçerken aldığım ödülü gerçekleri sayfalarına yazabildiğim gazetem Birgün’e armağan ediyorum.”

HABER-EĞİTİM ÖDÜLÜ

ZEHRA ÖZDİLEK: ÖDÜLÜ TUTUKLU GAZETECİLER ADINA ALIYORUM.

Eğitim: Zehra Özdilek Cumhuriyet Gazetesi’nde 6 Haziran 2019 tarihinde yayınlanan “Kendini Atayan Adam” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu. Ödülünü TGC Başarı Ödülleri Basın Seçici Kurulu Başkanı Ayşe Özek Karasu sundu.

Zehra Özdilek ödülü aldıktan sonra şunları söyledi:

“Bu benim TGC’den aldığım ikinci ödül. Jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Tutuklu meslektaşlarım adına bu ödülü alıyorum.”

HABER-SAĞLIK ÖDÜLÜ

GÜL KİREKLO: ÖDÜLÜ SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE BABAM ADINA ALIYORUM

Sağlık: Gül Kireklo Sabah Gazetesi’nde 29 Haziran 2019 tarihinde yayınlanan “İki Baba Bir Mucize Bir Dram” başlıklı haberiyle ödüle değer görüldü. Ödülünü TGC Genel Saymanı Ahmet Özdemir verdi. Gül Kireklo konuşmasında “Gazetem adına bu ödülü almaktan onur duydum. Haber büyük bir dram içeriyordu. Bu yıl dünya ve ülkemiz büyük sınav veriyor. Görünmeyen bir virüs nedeniyle sarılmayı unuttuk. Bize birçok şey öğretti. Eve hapsolduk. Hastanelerde çalışan kahramanlarımız var. Ödülümü kahraman sağlık çalışanları ve sağlık sorunları olan babam adına alıyorum” dedi.

HABER-KÜLTÜR SANAT ÖDÜLÜ

ÖZNUR OĞRAŞ ÇOLAK-AYÇA HAN: USTALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Öznur Oğraş Çolak- Ayça Han Cumhuriyet Gazetesi’nde 28 Mart 2019 tarihinde yayınlanan “Oy Uğruna Ortaoyunu” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu. Ödüllerini TGC Başarı Ödülleri Basın Seçici Kurulu Başkanı ve Habertürk İnternet Sitesi yazarı Ayşe Özek Karasu sundu.

Törende konuşan Ayça Han, “Meslek hayatımın başında bir gazeteciyim. TGC’den böyle bir ödül alabilmek benim için çok büyük bir onur. Bunu yapmamı sağladıkları için, doğru gazeteciliği öğrettikleri için okulum ve ailem Cumhuriyet’ e teşekkür ediyorum” dedi. Öznur Oğraş Çolak ise “Ustalarıma, Celal Üstel’e, gazeteme, aileme, eşime ve şans meleğim dediğim kızıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KÖŞE YAZISI ÖDÜLÜ

MURAT AĞIREL: KAMUNUN HABER ALMA HAKKININ PEŞİNDE KOŞUYORUZ

Murat Ağırel Yeniçağ Gazetesi’nde 7 Ağustos 2019 tarihinde yayınlanan “Belediyeyi Yağmalamışlar” başlıklı köşe yazısıyla ödüle değer bulundu. Ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto verdi. Murat Ağırel ödülü alırken şunları söyledi:
“Bu ödül çok anlamlı. Cezaevinde ödül aldığımı öğrendim. Bunun anlamını size kelimelerle ifade edemem. Karanlığa boğmaya çalıştıkları tek kişilik hücremde bu ödülün anlamı sonsuz ışık anlamına geliyordu. Avukatım bu haberi verdiğinde o karanlığa boğmaya çalıştıkları tek kişilik hücremde sonsuz güneş ışığına maruz kalmış gibi oldum. Çok büyük gurur duydum. Meslektaşlarımızla birlikte doğru haberin peşinde, kamunun haber alma hakkının peşinde koşuyoruz. Ben bu haberi Sincan Cezaevi’nde yatan gazeteci Müyesser Yıldız’a ithaf etmek istiyorum.”

ARAŞTIRMA HABERİ ÖDÜLÜ

LEYLA KILIÇ: GAZETECİLİĞİN SUÇ OLMADIĞI GELECEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Araştırma: Leyla Kılıç Cumhuriyet Gazetesi’nde 18-19-20 ve 25 Kasım 2019 tarihlerinde yayınlanan “Bebeğe Zulüm” başlıklı araştırmasıyla ödüle değer görüldü. Ödülünü TGC Denetim Kurulu Başkanı Arif Esen sundu.

Leyla Kılıç ödülü alırken “Mesleğimin ilk yıllarında bu ödüle layık görüldüğüm için TGC ve jüriye teşekkür ediyorum. Gazetecilik faaliyetlerinin daha bağımsız ve özgür olduğu bir gelecek diliyorum. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi örnek aldığımız gazetecilerin izinde gidip gerçekleri duyurmaya devam edeceğiz. Gazeteciliğin suç olmadığı gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

RÖPORTAJ-SÖYLEŞİ ÖDÜLÜ

FEVZİ KILIKOYUN: ÖDÜLLER MESLEĞİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN HEYECAN VERİYOR

Röportaj- Söyleşi: Fevzi Kızılkoyun Hürriyet Gazetesi’nde 7 Nisan 2019 tarihinde yayınlanan “Vebalı Gibi Görmeyin Ekmek Derdindeyiz” başlıklı röportajıyla ödüle değer bulundu. Ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi-Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş verdi. Fevzi Kızılkoyun “Bu Cemiyetten aldığım ikinci ödül. Aldığım her ödül beni çok sevindiriyor. En çok sevindiğim Cemiyetten aldığım ödüller. Bu mesleğin devam ettirmek için heyecan veriyor. Herkese teşekkürler” diye konuştu.

BİRİNCİ SAYFA DÜZENİ ÖDÜLÜ

İBRAHİM ERSOY DİYAR: GAZETECİ KAMU ADINA GÜNLÜK TUTAR

Sayfa Düzeni:

a)-Birinci Sayfa Düzeni: İbrahim Ersoy Diyar Milliyet Gazetesi’nde 25 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan birinci sayfasıyla ödüle değer görüldü. Ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi-Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş verdi. İbrahim Ersoy Diyar konuşmasında gazetecinin kamu adına günlük tutan kişi olduğuna işaret etti ve ekledi:
“Gazeteci gün boyunca genellikle karamsar gündemlerle, başlıklarla boğuşur. Ancak gün sonunda ekip arkadaşlarını gördüğü zaman bu bulutlar ufak ufak dağılır. Sayın Jüriye TGC Yönetim Kurul’una ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onları da yürekten kutluyorum.”

İÇ SAYFA DÜZENİ ÖDÜLÜ

b- İç Sayfa Düzeni: Vildan Sönmez Milliyet Gazetesi’nde 31 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan iç sayfasıyla ödüle değer bulundu. Vildan Sönmez toplantıya katılamadığın için ödülünü İbrahim Ersoy Diyar aldı. Vildan Sönmez gönderdiği video mesajıyla duygularını paylaştı:

“Törene katılamadığım için çok üzgünüm. Milliyet Gazetesi’yle 38 yıl önce Cağaloğlu’nda tanıştım. Birçok medya kuruluşuna gittim, döndüm, tekrar yuvamdayım. Bu ödülün anlamı çok büyük. 2019 yılının ağır yükünü taşıyordu ödül alan sayfamız. Bu sayfaya emeği geçen ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki ödül törenlerinde pandemisiz günlerde buluşmak dileğiyle.

İÇ SAYFA DÜZENİ ÖVGÜYE DEĞER

UMUT KARAAHMETOĞLU: GENÇ ARKADAŞLARIMI CEMİYETE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM

Seçici Kurul bu dalda ayrıca Umut Karaahmetoğlu’nun Posta Gazetesi’nde 10 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan iç sayfasını övgüye değer gördü. Ödülünü TGC Denetim Kurulu Başkanı Arif Esen verdi. Umut Karaahmetoğlu ödülü alırken Cemiyetin üyesi olduğu için gurur duyduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Genç arkadaşlarımızı da Cemiyete de üye olmaya davet ediyorum. Gazeteme Genel Yayın Yönetmenime ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tamamının Mustafa Kemal Atatürk olduğu bir sayfadan ödül almak da ayrıca mutluluk verici “

FOTOĞRAF ÖDÜLÜ

BÜLENT KILIÇ: GAZETECİLER ÇOK CİDDİ SORUNLAR YAŞIYOR

Bülent Kılıç Fransız Haber Ajansı (AFP) için çektiği Hasankeyf fotoğrafı ile ödüle değer görüldü. Bülent Kılıç yurtdışında olduğundan toplantıya katılamadı. Bülent Kılıç gönderdiği video mesajında şu görüşleri paylaştı:

“TGC’ye teşekkür ediyorum. Yurt dışındayım bu nedenle çektiğim video ile törene katılabiliyorum. Bu yarışmaya normalde katılmamıştım. Bir arkadaş fotoğrafımı çalarak yarışmaya katılmıştı. Daha sonra bu fotoğrafın çalıntı olduğu tespit edildi, itirazımı yaptım. Cemiyetten arkadaşlar da yılın fotoğrafı seçilen bu fotoğrafın benim olduğumu belirlediler. Ödülü bana verdiler. Fotoğraf Hasankeyf’de çekilen bir fotoğraftı. Bir sürü gazeteci arkadaşım çok ciddi sorunlar yaşıyor. Alandaki sorunlar bir yana, yaptıkları haberlerden dolayı gazetecilerin içerde olması, bizi endişelendiren sorunlar. Bizler de elimizden geldiği kadar, geleceğe dair, aydınlığa dair, ilerlemeye dair, yeteneklerimizle bu mücadeleye devam ediyoruz.”

KADIN HABERİ ÖDÜLÜ

ÇİĞDEM YILMAZ: ÖDÜLÜ ÖLDÜRÜLEN VE ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLAR ADINA ALIYORUM

Kadın Haberi Ödülü’ne Çiğdem Yılmaz 25 Kasım 2019 tarihinde Milliyet Gazetesi’nde yayımlanan “Bu Adamlardan Uzak Durun” haberi ile değer görüldü. Ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi-Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş sundu. Çiğdem Yılmaz gazetecilik ve kadın haberciliği adına öğreneceği çok şey olduğunu belirterek “Hayatını kaybeden, katledilen ve şiddete uğrayan kadınlar adına alıyorum” dedi.

KADIN HABERİ ÖDÜLÜ

Serpil Yılmaz 5 Aralık 2019 tarihinde Sözcü Gazetesi’nde yayımlanan “Eşitlik Yoksa Ölüm Var, Anlayın Artık” başlıklı köşe yazısı ile ödüle değer görüldü. Serpil Yılmaz toplantıya katılamadığından ödülünü Çiğdem Yılmaz aldı.

NEZİH DEMİRKENT ÖZEL ÖDÜLÜ

ALAATTİN AKTAŞ: NEZİH DEMİRKENT’İ ŞÜKRANLA ANIYORUM

2019 Nezih Demirkent Özel Ödülü’nün sahibi Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş oldu. Aktaş toplantıya katılamadı. Aktaş’ın ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Genel Sekreter Yardımcısı-Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’a verdi. Aktaş gönderdiği video mesajında şu görüşleri paylaştı:
“20 yıldır Dünya Gazetesi’ndeyim. Beni Dünya Gazetesi’ne kabul eden, yazı yazma olanağı veren rahmetli Nezih Demirkent’i şükranla anıyorum. Bu ödülün apayrı bir yeri olacak. Benden başka ödül almış gazeteci meslektaşlarımı da tebrik ediyorum.”

TV HABER ÖDÜLÜ

NAZLI YEREBASMAZ: SORMAYA SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİM

TV Haber Dalında Nazlı Yerebasmaz-Soner Dabağ 2 Aralık 2019 tarihinde FOX TV’de yayınlanan “İki Termik Arasında Yaşam” başlıklı TV haberiyle ödüle değer görüldü. Ödüllerini TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş verdi.
Nazlı Yerebasmaz ödülü alırken “Pandemi nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattı. Bizim haberimiz de nefesle ilgiliydi. İki termik santral arasında kalmış, yok olmaya yüz tutmuş beldenin öyküsüydü. Kahramanmaraş’ta. Tüm Türkiye’de HES’ler, termikler devam ediyor. Ülkemin havası, suyu, toprağı için elimden geleni yapmaya, ödülden de aldığım motivasyonla sormaya, sorgulamaya devam edeceğim” dedi.

SONER DABAĞ: TGC ÇÖLDE VAHA GİBİ

Soner Dabağ ise yaptığı konuşmada “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çölde vaha gibi gibi, yaşanılan sıkıntılı günlerde şu mesleği yapmaya çalışan insanlar olarak nefes almamızı sağlıyor” diye konuştu.

TV HABER ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

YAĞIZ ŞENKAL: ÖDÜL ALDIĞIMIZ PROGRAMLA İKİ ÇOCUĞA KORUYUCU AİLE BULUNDU

Ali Kara-Yağız Şenkal NTV’de 9 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan Farklı Bir Konu: Koruyucu Aileler programı ödüle değer görüldü. Ödüllerini TGC Başkan Vekili- Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar verdi. Ödülü alırken konuşan Yağız Şenkal, koruyucu ailelerin çok özel insanlar olduğuna dikkat çekerek, “Bu program sayesinde iki çocuğa koruyucu aile bulundu. Bu bizi çok mutlu etti” dedi.

ALİ KARA: ÖDÜL İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ali Kara ise “Holdingte çalışan bir arkadaşım bana kariyer hedefimi sormuştu. ‘Gazetecilikte kariyer olmadığını, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden bir ödül alırsan unvanın olur’ demiştim. Bu unvanı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TV HABER PROGRAM ÖDÜLÜ

ÖZNÜR KARSLI ÇETİNER: YÖNETİCİLERİMİZE VE EKİP ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

TV Haber Program Dalında Öznur Karslı Çetiner-Burcu Ayyıldız Habertürk TV’de 21 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan “Hayatın İçinden” haber programı ile ödüle değer bulundu. Ödülleri TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı verdi.
Ödül alan programda Burcu Ayyıldız ile birlikte iki kadın ve iki çocuğun hayatını işlediklerini belirten Öznur Karslı Çetiner “Bu program ilk yılında ödül aldı. Muhabir kadrosunun hazırladığı bir program. Yöneticilerimize ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye ekledi. Törene katılamayan Burcu Ayyıldız’ın ödülünü de Öznur Karslı Çetiner aldı.

TV BELGESEL ÖDÜLÜ

EBRU ÇAKIRKAYA: ÖDÜLÜ YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA OLAN ETNİK TOPLULUKLAR ADINA ALIYORUM

TV Belgesel Dalında Ebru Çakırkaya’nın TRT Belgesel Kanalı’nda 7 Haziran 2019 tarihinde yayınlanan Son Kabileler belgeseli ödüle değer görüldü. Çakırkaya’nın ödülünü TGC Yönetim Kurulu Üyesi-CNN Türk İstihbarat Şefi Göksel Göksu verdi. Ebru Çakırkaya ödülü aldıktan sonra duygularını şöyle dile getirdi:
“Çok mutluyum, gururluyum. Ödülü ekip arkadaşlarımız adına alıyorum. TGC ve seçici kurula sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Farklı kültürler, topluluklar, etnik kimlikler dünyamızın zenginlikleri. Ancak bu zenginlikleri giderek yitiriyoruz. Tek tipleşiyoruz. Bu çok anlamlı ödülü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan, var olmaya mücadelesi veren etnik topluluklar ve diller adına alıyorum.”

TV KÜLTÜR SANAT PROGRAMI ÖDÜLÜ

DİLEK İLHAN: ÖDÜLÜ KAYBETTİĞİM BABAM ADINA ALIYORUM

TV Kültür Sanat Dalında Dilek İlhan’ın Line TV’de 25 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan “Bıçak İzi” programı, ödüle değer görüldü. İstanbul dışında olduğu için toplantıya video mesajıyla ile katılan Dilek İlhan şunları söyledi:
“25 yıldır emek veriyorum. Bıçak İzi programına emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun. Umarım dünya bu kabustan uyanır. Eski sağlıklı mutlu günlerine döner. Ödülü kaybettiğim babam adına alıyorum.”

Bu yıl TV spor dalında ve TV kamera çalışması dalında ödüle değer eser bulunamadı.

RADYO HABER PROGRAM ÖDÜLÜ

ERSİN ANTEP: İNSANLAR BİRBİRİ İLE MÜZİKLE İÇİÇEYDİ

Radyo Haber-Program Dalında Ersin Antep’in NTV Radyo’da 14 Aralık 2019 tarihinde’ yayınlanan “Çok Sesli Göç Hikayeleri ve Şarkıları” adlı programı ödüle değer bulundu. Antep’in ödülünü NTV Radyo adına kıdemli editör-spiker Aynur Altunkaş’a TGC Yönetim Kurulu Üyesi- Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu Kanar sundu.