#

Gündem

Martta kira artış oranı belli oldu

Martta kira artış oranı belli oldu

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla mart ayı kira artış oranı belli oldu. TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı mart ayı için yüzde 25,98 oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla mart ayı kira artış oranları belli oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı mart ayı için yüzde 25,98 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE’de 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,81, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 16,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,44 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 25,98 artış gerçekleşti.

ENFLASYON VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre şubat ayında enflasyon yüzde 4,81 olarak gerçekleşirken yıllık enflasyon ise yüzde 50’nin üzerine çıktı ve yüzde 54,44 oldu.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) açıklamasına göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi şubat ayında yüzde 5,44 arttı, son 12 aylık artışı ise yüzde 123,80 olarak gerçekleşti.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın