#

Siyaset

Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’ye mi geçiyor?

Önce CHP, ardından Memleket Partisi’nden istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçeceği iddia edildi. Çelebi’nin sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımlar da dikkat çekti. Çelebi, “Siyaseti bıraksam da 6+1 değil, Cumhur İttifakı derim” ifadelerini kullandı. AK Parti’den de yorum grup başkanvekili Bülent Turan’dan geldi.

Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye mi geçiyor?

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçeceğini iddia etti. Ve gözler Çelebi’ye çevrildi.

Çelebi, 2018 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili seçildi. 2021’de CHP’den istifa etti. İstifanın ardından 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi’ne katıldı. 25 Şubat’ta ise Memleket Partisi’nden de istifa etti. Ardından bağımsız milletvekili oldu.

İddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı ama Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından “40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil, Cumhur İttifakı derim!” ifadelerini kullandı.

Çelebi, “Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma:15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik” diye de ekledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. “FETÖ’nün gadrine uğramış Çelebi’nin bilinen bu gerçeği ifade etmesine saldıranlar aynaya bakmalı” dedi. Ve ”Çelebi aynı yerde, dağılan CHP ve türevleri! Mehmet Ali Çelebi ile birçok konuda farklı düşünebiliriz; ama bu aziz milletin geleceğine dair ortak rüyalarımız çok kıymetli. Bu vatan bizim!” ifadelerini paylaştı.