#

Gündem

Meteoroloji duyurdu! Kar yağışı geri geliyor

Meteoroloji duyurdu! Kar yağışı geri geliyor

Hava durumu için Meteoroloji’den aktarılan son dakika haberine göre, yurdun batı kesimlerinin hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Meteoroloji’nin tahmin haritasına göre, haftaya perşembe günü İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Anadolu’nun genelinde don ve buzlanma devam ederken, yarından itibaren batıda sıcaklıklar 4-5 derece artacak.

Yeni haftayla birlikte Trakya Bölgesi’nden başlayacak kuvvetli rüzgarların yurdun batısına yağış getirmesi bekleniyor. Meteoroloji tahminlerine göre, önümüzdeki hafta boyunca sürecek yağışların perşembe günü yeniden kara dönüşmesi bekleniyor. Yağışların ülkenin büyük bir çoğunluğunda kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Uzmanlar kar yağışına ilişkin bilginin önümüzdeki günlerde netleşeceğini belirtiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinde, orta ve uzun vadeli tahminler bölümünde, 28 Ocak Perşembe günü için yapılan haritalı tahmin duyurusunda, tüm Türkiye’de yağışların etkili olacağı görüldü.

Meteoroloji duyurdu! Kar yağışı geri geliyor

Perşembe günü, Ege, Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgesinde yağmur beklenirken, yurdun geri kalan kısmında kar yağışının etkili olması bekleniyor.

İstanbul’da ise karla karışık yağmurun etkili olması öngörülüyor. Meteoroloji’den aynı tarihlerde Doğu Anadolu Bölgesi için ayrıca çığ uyarısı da yapıldı.

Meteoroloji duyurdu! Kar yağışı geri geliyor