#

Bursa

Meteoroloji’den Bursa’ya uyarı! Tüm hafta etkili olacak

Bursa’da haftanın ilk gününde yağmur etkili oldu. Gece saatlerinde başlayan yağmur Bursa’nın merkezi başta olmak üzere hemen hemen bütün ilçelerinde etkili oldu. Sağanak nedeniyle Kestel’de dereler taştı, yollar göle döndü, alt geçitleri su bastı. Yağışların, bugünden itibaren tüm haftayı etkisi altına alması beklenirken sıcaklıklarda 8-10 dereceye yakın düşüş yaşanacak.

Türkiye genelinde uygulanan yeni normalleşme tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan pazar gününde Bursa’da sabah saatlerinde parçalı bulutlu ve güneşli hava yüzünü gösterirken, öğle saatlerinden itibaren şehir genelinde sağanak yağış yüzünü göstermeye başladı. Bugün etkisini gösteren yağışlar ara ara devam ediyor.

Özellikle sabah saatlerinde şehir genelinde yer yer geçişli şekilde başlayacak olan yağmur, akşam saatlerinde doğru etkisini artırarak devam edecek.

TÜM HAFTA YAĞIŞ VAR

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarından elde edilen verilere göre, Bursa’yı yağışlı bir hafta bekliyor.

Bugün hava sıcaklığı 22 derecelere kadar gerilerken, gökgürültülü sağanak yağış kuvvetli olacak.

SALI günü için yapılan tahminlerde termometrelerin 22-23 derece bandında seyretmesi beklenirken, sağanak yağış yüzünü göstermeye devam edecek.

ÇARŞAMBA günü için 21 derecelik bir sıcaklık tahmininde bulunan meteoroloji, PERŞEMBE günü için 25 derecelik sıcaklıkla birlikte sağanak yağışın devam edeceğini bildirdi.

İŞTE BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ (14 HAZİRAN 2021)

İŞTE BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji’den son dakika haberi…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Yaz sağanakları hafta boyunca etkisini gösterecek.

Yağışların bugün, Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Bat Karadeniz’de yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Yapılan tahminlere göre metrekareye 51-75 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerde yer yer altında seyredecek.

Rüzgarın, kuzeybatı kesimler ile Karadeniz kıyılarında kuzey, güney ve iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.