#

Bursa

MHP Bursa’da depremzede vatandaşlarla iftar programında buluştu

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine kısa bir süre kala Milliyetçi Hareket Partisi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde iftar programı düzenledi.Programa MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve çok sayıda katılım gerçekleşti.

MHP Bursa'da depremzede vatandaşlarla iftar programında buluştu

SEDAT YOĞURTCU / LINE TV

İftar programında konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman birlik ve beraberlik mesajı verdi 

Kıymetli muhterem Hemşehrilerim Hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyor, Bu mübarek Ramazan gününde bizleri iftar sofralarımızda kavuşturan Cenab-ı Allah’a şükrediyorum.

Hoş geldiniz, şeref verdiniz, sefalar getirdiniz.
Öncelikle hepimizin tarifsiz acılar yaşadığı, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
İnanıyorum ki; Türk milleti olarak yaşadığımız her türlü sıkıntıyı birlikte aşacak, her türlü zorun üstesinden birlikte geleceğiz.

MHP Bursa'da depremzede vatandaşlarla iftar programında buluştu
Kıymetli Misafirler
Asrın Felaketi’ni yaşadığımız 6 Şubat gününden bu yana aziz milletimiz tarihte örneğine çok az rastlanan büyük bir dayanışma örneği göstermiştir.
Milletçe büyük kayıplar verdiğimiz depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren felaketin büyüklüğüne, olumsuz hava koşullarına rağmen başta AFAD, TSK, Polis Arama Kurtarma ekipleri olmak üzere devletimizin tüm görevlileri afet bölgelerine sevk edilmiştir.
Türkiye’nin dört bir tarafından gönüllüler deprem bölgelerine yardıma koşmak için yola çıkmıştır.
Ayrıca ilk günden itibaren Sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları, Ülkü Ocaklarımız ve tüm belediyelerimiz bölgede incelemelerde bulunmak ve milletimizin yaralarını sarmak üzere görevlendirilmiştir.
Teşkilatlarımız deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinden ve yardımların bölgeye ulaştırılmasına kadar birçok konuda var gücüyle çalışmış ve aziz milletimizin yanı başında olmuştur.

MHP Bursa'da depremzede vatandaşlarla iftar programında buluştu
Dünya üzerinde yaşanmış en yıkıcı depremlerden birini yaşamamıza rağmen devletimiz ve hükümetimiz ivedi bir şekilde ihtiyaçların karşılanması için olağanüstü bir gayretle çalışmıştır.
Türk milleti, devleti ile omuz omuza vermiş depremin yaralarını sarmak için adeta bir seferberlik halinde canla başla mücadele etmiştir.
Devletimiz tüm imkânlarıyla sahadadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün gücüyle milletimizin yanında olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir.
11 ilimizde mümkün olan en kısa süre içerisinde barınma ve gıda ihtiyacı karşılanmış, çadır kentler kurulmuş, hemen ardından konteyner kentler tüm hızıyla kurulmaya başlanmıştır.
Depremin üzerinden henüz 2 ay gibi kısa süre geçmesine rağmen hasar tespitleri yapılmış, enkaz kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam etmiştir.
Şehirlerimizin yeniden eski haline kavuşması ve hayatın normale dönmesi için gereken her şey yapılmaktadır.
Mevcut planlamaya göre; 1 yıl içerisinde 319 bin konut ve köy evi toplamda ise 650 bin kalıcı konutun yapılacağı açıklanmıştır.
Cenab-ı Allah’ın izniyle hükümetimiz mümkün olan en kısa süre içerisinde tüm vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına kavuşturacak ve hayatın normalleşmesini sağlayacaktır.
Kıymetli Misafirler
Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgenin imar ve ihyasının kısa sürede tamamlanması konusunda samimi bir gayret içerisindedir.
Kaybettiklerimizi geri getirmemiz elbette mümkün değil ancak onların geride bıraktıklarına sahip çıkacağımızdan emin olmanızı istiyorum.
Cumhur İttifakı olarak sizlerin de güveni ve desteği ile bu enkazları kaldıracak ve şehirlerimizi yaşanabilir günlerine kavuşturacağız.

MHP Bursa'da depremzede vatandaşlarla iftar programında buluştu

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi; “Yaparsa Cumhur İttifakı yapar ve kesinlikle yapacaktır. Başarırsa Cumhur İttifakı başarır ve mutlaka başaracaktır.”
Aziz milletimiz müsterih olsun bu büyük yıkımın “Hep Birlikte” üstesinden gelecek, “Hep Birlikte” ayağa kalkacağız.
Katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, her birinize Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin selamlarını iletiyorum.