#

Gündem

MHP’li Başkan yasağa uymadı toplu iftara katıldı

İçişleri Bakanlığı yasaklamasına rağmen Rize’nin Çayeli ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, muhtarlarla toplu iftar yaptı. Tepkilerin ardından açıklama yapan Çiftçi, “Fotoğraflar doğru açıdan alınmış olsa belli mesafede oturduğumuz daha net gözükecek” savunmasını yaptı.

MHP'li Başkan yasağa uymadı toplu iftara katıldı

Koranavirüs tedbirleri kapsamında toplu iftar yasağına uymayan Rize’nin Çayeli ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, muhtarlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayında toplu iftarların yasaklandığı kararı açıklanmıştı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Başkan Çiftçi ve muhtarların yemek masasında sosyal mesafeye kurallarına uymadan oturduklarını gösteren fotoğraf da belediyenin sosyal medya hesabından ,“Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Çiftçi, mahalle muhtarları ile iftar sofrasında bir araya geldi. Başkanımız, iftar sonrası mahalle muhtarlarımız ile istişareler ederek fikir alışverişinde bulundu” sözleriyle paylaşıldı.

MHP'li Başkan yasağa uymadı toplu iftara katıldı

“FOTOĞRAFLAR DOĞRU AÇIDAN ALINMADI” SAVUNMASI

Başkan Çiftçi, yapılan eleştirilere yine belediyeye ait sosyal medya hesabından cevap vererek kendini savundu. Bir video hazırlayan Çiftçi, şöyle konuştu:

Yorgunluk ve açlığın da vermiş olduğu stresle dün akşam muhtarlarımızla önemli bir görüşme yapma durumundaydık. Kamuoyuna vermiş olduğumuz fotoğraf biraz eleştiriye konuldu. Muhtarların talepleri doğrultusunda ilçemizde tek açık olan ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu mekanda muhtarlarımızla Çayeli Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde yapacağı hizmetleri görüşmek üzere bir araya geldik.

Fotoğraflar doğru açıdan alınmış olsa belli mesafede oturduğumuz daha net gözükecek. Bizi eleştirmek, bizim şevkimizi, çalışma azmimizi kırmak için adeta dün gece bir operasyon yapıldı. Bizi daha anlamlı konularda uyarın linç etmeye çalışmayın. Neticede biz de bu şehrin evladıyız yanılmış olabiliriz.