#

Ekonomi

Motorine bir indirim daha geliyor

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve dolardaki değer kaybıyla birlikte motorin fiyatına bir indirim daha bekleniyor. Motorine en son 28 Haziran’ı 29 Haziran’a bağlayan gece yarısı 2 lira 50 kuruş indirim gelmişti.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip etmeye devam ediyor.

İç piyasalarda dolar kurunun değer kaybetmesi ve brent petrol fiyatlarındaki düşüşten sonra 29 Haziran Çarşamba gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 2,50 TL indirim yapılmış benzin grubunda ise fiyat değişikliği olmamıştı.

30 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere motorine bir indirim daha geliyor. Gece yarısı geçerli olması beklenen indirimin 84 kuruş civarında olacağı tahmin ediliyor.

MOTORİNE BİR İNDİRİM DAHA GELİYOR

29 Haziran 2022 itibariyle motorinde 2 lira 50 kuruşluk bir indirim meydana gelirken, fiyat değişikliği pompa fiyatlarına yansıdı. 30 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere motorine 84 kuruşluk bir indirim daha bekleniyor.

İndirimin gerçekleşmesi durumunda güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre litre fiyatı ortalama 27 lira 50 kuruş olan motorinin 26 lira 66 kuruş olması bekleniyor.

Benzinin litresi ise ortalama 27 lira 30 kuruştan satılıyor.